Читај ми!

Блан разочаран, Морињо хоће Реал

Искуство Челсија и играње на високом нивоу направило разлику, сматра Лоран Блан након испадања из Лиге шампиона.Морињо поручује да ће уживати ако "извуку" Реал. "Показали смо велику моралну снагу", сматра Петр Чех. Демба Ба срећан због гола, али тужан што је избацио клуб за који навија од детињства.

Тренер Пари Сен Жермена Лоран Блан сматра да је његов тим због недостатка искуства изгубио од Челсија у четвртфиналу Лиге шампиона.

ПСЖ је синоћ у Лондону поражен са 2:0 од енглеског клуба, који надокнадио минус из првог меча (3:1) и захваљујући поготку у гостима прошао у полуфинале елитног клупског такмичења.

"Мале ствари су одлучивале у овом двомечу. Мислим да је искуство Челсија и играње на високом нивоу направило разлику. Играли смо са три нападача и играчем на средини терена који је покушавао да задржи лопту. Не мислим да смо погрешили, једноставно нисмо успели да дођемо до противничког гола, док је Челси у другом полувремену направио већи притисак", рекао је Блан.

Одлучујући гол за лондонски тим постигао је Демба Ба у 87. минуту.

"Примили смо гол приликом извођења аута, то нас је пореметило, а Челсију донело додатно самопоуздање. Нажалост, нисмо искористили шансе. Веома сам разочаран, били смо тако близу", закључио је Блан.

Жозе Морињо каже да ће уживати ако "плавци" за ривала у полуфиналу Лиге шампиона добију његов бивши клуб, Реал из Мадрида.

"Стварно ћу уживати ако будемо играли против Реала. Мада, искрено, нисам оптерећен жребом за полуфинале. Ко год да дође, биће добро. У четвртфиналу су били сви јаки тимови. Тако ће бити и у полуфиналу. Важно је да је Челси међу најјачима", рекао је Морињо за шпански "Ас".

Голман Челсија Петр Чех каже да је његова екипа показала велику моралну снагу победом над Пари Сен Жерменом и пласманом у полуфинале Лиге шампиона.

"Знали смо да неће бити лако, али говорили смо једни другима пре меча да победа од 2:0 на домаћем терену није немогућа. Показали смо велику моралну снагу", написао је Чех на свом сајту.

Стрелац одлучујућег гола Демба Ба каже да му је драго што је показао да није заборавио да тресе мреже и што је екипа показала да има прави карактер, али да му је криво што је клуб за који навија од малих ногу завршио епизоду у Лиги шампиона.

"Срећан сам, на неки начин нас је тај гол 'ослободио'. Ове сезоне нисам имао много прилика да играм, а синоћ сам је искористио. Први пут у животу сам пожелео да ПСЖ изгуби, срећом ја сам постигао гол који је одвео Челси даље. Тешко ми је, додуше, када сам видео тугу код играча ПСЖ-а, међу њима је и један од мојих најбољих пријатеља Јоан Кабај", рекао је Ба за "Дејли телеграф".

У досадашњем току сезоне Ба је за Челси одиграо 23 меча и дао шест голова.

"На дан утакмице Еден Азар ми је стално говорио: 'Вечерас је твоје вече'. Признајем, био сам мало уплашен после првог меча, јер када је ПСЖ дао трећи гол чинило се да су једном ногом већ у полуфиналу", открио је Сенегалац.

Он се осврнуо и на недавну изјаву менаџера Жозеа Мориња да у овом тренутку у клубу нема праве нападаче.

"Не мислим да је овај гол нека врста мог одговора или освете на ту изјаву. Можда Морињо нема нападаче по свом укусу, али знам да имамо три одлична шпица које би многи светски клубови пожелели у својим редовима", закључио је Ба.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 07. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи