Читај ми!

Морињо: Победити ПСЖ је немогућа мисија

Жозе Морињо пред сваки свој меч покушава да психолошки утиче на противника, па тако не прави изузетак ни пред један од најважнијих у овој сезони, дуел са Пари Сен Жерменом у четвртфиналу Лиге шампиона. Ово је готово немогућ посао. Али, сигурно је да може да буде специјална ноћ за нас, рекао је португалски стручњак.

Тренер Челсија Жозе Морињо рекао је да његову екипу у реваншу четвртфинала Лиге шампиона против Пари Сен Жермена чека "готово немогућ" посао, пошто мора да надокнади два гола заостатка.

Фудбалери Челсија у уторак од 20.45 на Стамфорд бриџу у Лондону играју са француским шампионом реванш утакмицу четвртфинала Лиге шампиона. Прошле среде на Парку принчева, париски тим је победио са 3:1.

"Ово је готово немогућ посао. Али, сигурно је да може да буде специјална ноћ за нас", рекао је Морињо, пренели су британски медији.

Морињо никада није изгубио четвртфинални дуел у Лиги шампиона (са Портом, Челсијем и Интером), али никада са својом екипом није успео да надокнади заостатак од два гола из првог меча у неком европском такмичењу.

У екипи Челсија неће бити суспендованог Рамиреза, повређених Самјуела Етоа и Џона Обија Микела, као ни Немање Матића и Мухамеда Салаха, који немају право да играју, па би Френк Лампард врло лако могао да буде у стартној постави.

Лампард је у првенственој победи против Стоука од 3:0, у суботу, постигао свој 250. гол у каријери. То је била 77. узастопна утакмица на Стамфорд бриџу да је Челси непоражен под вођством Мориња.

"Морамо да будемо позитивни и да покушамо да победимо. Морамо да будемо концентрисани, али са оваквим тимом сигурно можемо да победимо са два гола предности. Требало би да пронађемо равнотежу, пошто не смемо да мислимо о томе да 'јуримо' два гола заостатка", рекао је Лампард.

"Ако то будемо урадили, могли бисмо да победимо и са неколико голова разлике", додао је 35-годишњи фудбалер.

Еден Азар, који је у првој утакмици постигао (из пенала) једини гол за Челси, рекао је да верује да његова екипа може да се пласира у полуфинале.

Челси је пре две сезоне у осмини финала успео да надокнади пораз од 3:1 против Наполија, пошто је на свом терену победио са 4:1, а те сезоне је и освојио Лигу шампиона.

"Показали смо да смо способни да надокнадимо заостатак и верујем да то можемо да поновимо", рекао је Азар.

У екипи Пари Сен Жермена неће бити најбољег стрелца Златана Ибрахимовића, који је у првој утакмици повредио тетиву колена. Он је ове сезоне у 30 утакмица постигао 25 голова. Пари Сен жермен у утакмицу улази после првенствене победе против Ремса од 3:0 и има 13 бодова више од другопласираног Монака.

Тренер париског тима Лоран Блан рекао је да и поред изостанка најбољег стрелаа неће мењати тактику.

"Наша тактика и филозофија неће се мењати", рекао је он. Единсон Кавани предводиће напад француског тима.

"Имамо велику предност и бићемо концентрисани. Биће тешко, али успећемо, наша је одговорност да завршимо започети посао", рекао је Кавани.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 07. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи