Четвртфинала "отворена", поштовање за ривале...

Сумирани су први утисци после жреба за четвртфинале Лиге шампиона. Прве реакције из клубова врло су сличне: максимално поштовање противника, али уз велику жељу за пласманом у полуфинале елитног такмичења.

Тренер Реал Мадрида Карло Анћелоти оценио је Борусију из Дортмунда као изузетно јаког противника у четвртфиналу Лиге шампиона, против кога ће његовом тиму требати храбрости и карактера.

"Да бисмо их елиминисали у четвртфимналу, потребно је да имамо храбрости и карактера. Ради се о изузетно јаком и искусном тиму са одличним играчима", рекао је Анћелоти.

Италијански стручњак сматра да ће Дортмунд бити посебно мотивисан за Лигу шампиона, јер нема шансе у трци за титулу у немачкој Бундеслиги.

"Екипа је квалитетна и одлично организована, нарочито у дефанзиви, уз одличну игру у контранападу", оценио је Анћелоти.

Борусија Дортмунд је прошле сезоне елиминисала мадридски тим у полуфиналу Лиге шампиона, а у финалу је изгубила од Бајерна из Минхена.

"Четвртфинале ће бити потпуно отворено", рекао је Анћелоти.

Са друге стране, тренер Борусије из Дортмунда Јирген Клоп рекао је да се његов тим неће унапред предати против мадридског Реала у четвртфиналу Лиге шампиона.

"Ово је добар жреб. Можда је наша предност што први меч играмо у Мадриду, али мораћемо да сачекамо и видимо шта ће се десити. Једно је сигурно, нећемо се унапред предати", рекао је Клоп за сајт УЕФА.

Менаџер Манчестер Јунајтеда Дејвид Мојс рекао је да се радује дуелима са Бајерном у четвртфиналу Лиге шампиона, али и признао да су "ђаволи" добили најтежег ривала.

"Одушевљен сам што смо уопште ушли у четвртфинале. Сви су нас отписали после пораза од 2:0 против Олимпијакоса. Због тога ми није било ни превише важно кога ћемо извући на жребу. Добили смо за ривала актуелног шампиона Европе, биће тешко, али смо срећни због предстојећих мечева", рекао је Мојс за клупски сајт.

Тренер Пари Сен Жермена Лоран Блан рекао је да је његов тим на жребу за четвртфинале Лиге шампиона добио противника великог калибра, какав је Челси.

"Знали смо да ћемо добити јаког ривала. Добро ћемо се припремити за оба меча са њима. Имамо још мало времена на располагању", рекао је Блан.

Он је нагласио да је Челсијева "мала предност" у чињеници да ће играти реванш на Стамфорд Бриџу.

"Зато треба да направимо разлику код куће", поручио је Блан.

Капитен Пари Сен Жермена Бразилац Тијаго Силва одушевљен је што ће играти против земљака Давида Луиза, Рамиреса, Оскара и Вилијана.

"Једва чекам утакмицу. Биће то дуел два велика тима. Надам се да ћемо, за разлику од прошле сезоне, доћи до полуфинала", рекао је Силва.

Челси ће покушати да већ у првом сусрету дође до повољног резултата пред реванш сусрет четвртфинала Лиге шампиона, рекао је извршни директор енглеске екипе Рон Гурлај.

"Ово је осам најбољих тимова у Европи, тешко би било с ким год да играмо. Спремни смо за ПСЖ, у доброј смо форми. Третираћемо их са највишим поштовањем и надам се да ћемо у првом сусрету имати повољан резултат пред реванш у Лондону", рекао је Гурлај после жреба у Ниону.

Капитен фудбалера Атлетика из Мадрида Габи рекао је да је Барселона фаворит против његове екипе у четвртфиналу Лиге шампиона.

"Барселона је већ у годинама сјајна, али имамо и ми адуте за борбу. Оно што могу да се обећам је да ћемо да боримо. Разлика у квалитету између два тима се смањује, али Барселона је фаворит. Први меч би могао да одлучи", рекао је Габи за Марку.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 07. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи