Читај ми!

Манчини и Жозе: Може и боље...

Направимо пет прилика и постигнемо један гол. То није критика нападачима, али је профил наше екипе, рекао Жозе Морињо. Немамо лош резултат пред реванш, сматра Роберто Манчини. Дрогба жали што није постигао гол.

Тренер Челсија Жозе Морињо каже да његова екипа мора да поправи ефикасност, као и да је реми против Галатасараја у осмини финала Лиге шампиона "прихватљив".

Фудбалери Челсија и Галатасараја одиграли су синоћ у Истанбулу нерешено, 1:1, у првој утакмици осмине финала Лиге шампиона. Челси је повео у деветом минуту преко Фернанда Тореса, а Галатасарај је изједначио у 64. минуту голом Аурелијена Чеђуа.

"Неки тимови имају три шансе и постигну три гола, а ми направимо пет прилика и постигнемо један. То није критика нападачима, али је профил наше екипе. Стварамо шансе, али када дођемо до последње трећине терена немамо тачан пас и право кретање. Због тога плаћамо. У Премијер лиги губимо бодове, а у Лиги шампиона смо могли да остваримо другачији резултат", рекао је Морињо, пренео је "Би-Би-Си".

Ипак, Португалац сматра да је резултат из Истанбула "прихватљив".

"У првом полувремену смо пропустили три или четири прилике, били смо бољи тим, а у другом делу је резултат праведан. Тада су извршили притисак на нас, па смо морали више да се бранимо. Добро смо играли у одбрани, али примили смо гол после корнера, што не волимо ни ја ни играчи", рекао је Морињо.

Тренер Галатасараја Роберто Манчини рекао је да је задовољан резултатом и да његова екипа има шансу уочи реванша на Стамфорд Бриџу, 18. марта.

"Нерешен резултат 1:1 уопште није лош и имамо шансу. Требало је целу утакмицу да одиграмо као што смо играли у другом полувременом. У сваком нападу у првих 20 минута губили смо четири играча, а нападали су нас контранападима", рекао је Манчини.

И док се већина фудбалера брже боље хвата за грб новог клуба, и тобоже извињава након постигнутог гола бившем, што постаје својеврстан тренд, Дидије Дрогба жали што није затресао мрежу Челсија.

"За мене је ова утакмица била посебна. Меч је био одличан, остварили смо добар резултат. Челси је фаворит на папиру, али можемо да им направимо проблем. Надам се успеху на Стамфорд Бриџу. Жао ми је што синоћ нисам дао гол, али ту је и реванш", рекао је Дрогба, који је након жреба изјавио да је најсрећнији јер ће оба меча играти код куће.

Нападач из Обале Слоноваче је за Челси у периоду од 2004. до 2012. године одиграо 341 утакмицу и постигао 157 голова. У плавом дресу је освојио Лигу шампиона, три Премијер лиге, четири ФА купа и по два Лига купа и Суперкупа Енглеске.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 08. октобар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи