Јуве против Бајерна

Торински Јувентус и минхенски Бајерн главни кандидати за пролаз у другу фазу Лиге шампиона. Француски Бордо тешко да ће моћи да парира бившим шампионима Европе, а израелски Макаби такорећи без шансе.

У групи А, фаворит за прво место је Јувентус. Нови тим Јувентуса, предвођен новим тренером Ћиром Фераром, наизглед нема тежак задатак да се пласира у другу фази такмичења.

 

Нови играчи Фелипе Мело и Дијего одлично су се уклопили у екипу, и свакако ће бити, пре свега Дијего, веома битни играчи торинске екипе. Ферара, који није искусан као тренер, одиграо је преко 250 утакмица за торински клуб, и свакако да ће умети да пренесе на играче искуство које је стекао играјући у европским утакмицама.

Планове "старој дами" могао би да помрси минхенски Бајерн. Бројна појачања показују амбиције клуба, који жели да се врати на европску сцену на велика врата. Франк Рибери, прва звезда тима, и Арјен Робен, велико појачање из Реала, биће носиоци игре "новог" Бајерна. Напад је појачао и немачки репрезентативац Марио Гомез, који сигурно неће остати "гладан" голова, јер ће га Рибери и Робен без сумње "хранити" лоптама са бокова.

Нови тренер Бавараца, Луј ван Гал водио је у својој каријери велике европске клубове, а да ли ће играчи прихватити његову филозофију игре остаје да се види. Рибери је већ јавно критиковао новог тренера, незадовољан његовим начином рада, што може представљати велики проблем немачкој екипи.

Шампион Француске Бордо, прошле сезоне у Лиги шампиона завршио је на трећем месту у групи, иза Роме и Челзија, али се показао као неугодан противник највећим европским клубовима. Прва звезда тима је свакако Јоан Гуркуф, за кога је Рибери недавно изјавио да је нови Зидан, чији потези могу да реше утакмицу. Не треба заборавити ни Вендела, као ни Маруна Чамака, за кога је током лета био заинтересован Арсен Венгер.

Ипак, остаје да се види да ли ће и ове сезоне Бордо моћи да се носи са Јувентусом, и Бајерном, који су фаворити за прва два места у групи.

Макаби Хаифа. Шампион израелског првенства остаје непознаница својим ривалима у групи. Наступају у Лиги шампиона први пут од сезоне 2002/2003, када су били на последњем месту у групи, али су успели да победе Олимпијакос и Манчестер јунајтед.

Оно што брине навијаче Макабија је недостатак искуства. Само два играча су играла у европским утакмицама, а то су Катан и Харази. Макаби је свакако главни кандидат за четврто место, и тешко ће се надигравати са клубовима попут Јувентуса, Бајерна и Бордоа.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
10° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи