Читај ми!

Ноћ контроверзи у Лиги шампиона

Синоћне мечеве петог кола Лиге шампиона поред неколико изненађујућих резултата обележили су и навијачи у Глазгову и Амстердаму. Присталице Селтика су истаклe политички транспарент уперен против Уједињеног Краљевства, док је у Амстердаму навијач Ајакса тешко повређен (иако је било информација да је преминуо) када је пао са трибине приликом прославе другог гола свог тима.

Навијач холандског Ајакса тешко је повређен приликом пада са трибине на Амстердамској арени током утакмице Лиге шампиона против Барселоне.

Он је пао са пет метара висине прослављајући гол Данија Хесена за вођство Ајакса од 2:0 у 39. минуту и брзо је превезен у болоницу.

Иако се синоћ појавила вест да је несрећни навијач преминуо од задобијених повреда, Амстердамска полиција демантовала је јутрос ту вест, али није могла да каже у каквом се здравственом стању налази.

Ајакс је синоћ победио Барселону са 2:1 и задржао шансу да се пласира у осмину финала ЛШ.

У истој групи али мало севреније, Милан је убедљиво славио против домаћег Селтика (0:3). Међутим, меч у Глазгову обележила је и кореографија навијача Селтика, која је садржала оштру политичку поруку уперену против Велике Британије.

Навијачи клуба ирских католика из Глазгова упоредили су у поруци шкотског националног хероја из 13. века Вилиама Воласа, којег је уз пуно историјски нетачних чињеница представио Мел Гибсон у свом филму "Храбро срце" и Бобија Сандса, члана једне фракције ИРА-е који је умро у затвору током штрајка глађу 1981. године.

"Терориста или визионар, дивљак или храбар, зависи чији глас желите добити, чије лице желите спасити", писало је на поруци уз слике чувеног шкотског борца за независност од Енглеске и савременог ирског борца за враћање Северне Ирске матици.

Подсетимо, за Енглезе и Краљевство обојица су били криминалци и терористи.

Познато је да Фифа и Уефа не одобравају такав садржај на трибинама у својим такмичењима, па је сасвим извесно да ће зелено-бели бити кажњени.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 08. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи