Клоп хвали Арсенал

Тренер Борусије из Дортмунда Јирген Клоп оценио је да фудбалери Арсенала ове сезоне могу да освоје Лигу шампиона. Арсенал је синоћ као гост победио Борусију из Дортмунда са 1:0 и остварио трећу победу у четири утакмице у Групи Ф Лиге шампиона. Једини гол постигао је Арон Рамзи у 62. минуту.

У Групи Ф Арсенал и Наполи имају по девет бодова, Дортмунд има три мање, а Марсељ је без бодова.

"Арсенал може да освоји Лигу шампиона. Имају млад и здрав тим, састављен од добрих техничара. Лукаво су нас победили и могу да оду до финала и победе, али само ако не буду играли против Бајерна из Минхена", рекао је Клоп, пренели су данас британски медији.

Упркос поразу, Клоп је рекао да пролаз у осмину финала Лиге шампиона зависи од његове екипе, која у последње две утакмице игра на свом терену против Наполија и као гост у Марсељу.

"Имали смо 11 шутева пре него што је Арсенал постигао гол, на тренутке се чинило да су се бранили са по 'четири ноге', али фудбал је игра у којој се рачуна само резултат. Тешко нам је због пораза, али морамо да наставимо. Играмо у јакој групи, а добра ствар је да су нам две победе довољне да прођемо даље", рекао је Клоп.

Клоп је прошле сезоне предводио Дортмунд до финала Лиге шампиона, у коме је његова екипа на Вемблију изгубила од Бајерна из Минхена са 1:2.

Тренер Арсенала Арсен Венгер рекао је да је његова екипа синоћ играла добро у одбрани.

"Били смо много стабилнији у одбрани, пошто имамо искуства и не губимо лопту на средини терена у глупим ситуацијама. Дортмунд је посебно опасан када изгубите лопту, а да бисте се томе супротставили потребна вам је зрелост. Да смо имали млађи тим, изгубио би од Дортмунда са великом разликом", рекао је Венгер.

"Поштујем Борусију јер је то веома добра екипа. Нажалост, наша група је веома јака и један од великих тимова мораће да испадне. Надам се да то нећемо бити ми", додао је Венгер.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 08. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи