Јаја Туре жртва расизма у Русији

Везни играч Манчестер ситија Јаја Туре позвао је Европску фудбалску унију да казни московски ЦСКА зато што су га, како је рекао, навијачи вређали на расној основи током утакмице ова два тима у Лиги шампиона. Екипа Ситија је у Москви савладала ЦСКА са 2:1.

Репрезентативац Обале Слоноваче рекао је да се, због скандирања у руској престоници, пожалио и судији утакмице у Москви.

"Врло сам разочаран. Невероватно је и врло, врло тужно кад се такве песме чују", рекао је Туре.

Он је позвао Уефу да се одлучније бори против расизма, који је већ дуго проблем у фудбалу, упркос напорима владајућег тела да га сузбије.

"Мислим да Уефа треба да уради нешто снажно. Било би лепо када бисмо то зауставили... Сваки пут кад нешто о расизму кажемо, све се ипак настави па нешто треба да се уради да се то прекине. Мислим да Уефа мора да буде јача и да инсистира на одговорности свих навијача и клубова. Можда треба да суспендују стадион. Мени као Африканцу увек је жао кад чујем тако нешто", рекао је Туре.

Туре је предложио да се на стадиону ЦСКА "неколико година или месеци" не играју утакмице у европским такмичењима, то јест да се суспендује довољно дуго док клуб одлучи да своје навијаче едукује.

Он је чак предложио и бојкот Светског првенства 2018. године у Русији ако се не изађе на крај с расизмом.

"Ако нисмо сигурни за безбедност на Светском првенству у Русији, нећемо ни доћи. Био сам мета расиста и док сам играо у украјинској лиги (Металург Доњецк од 2003. до 2005)", рекао је Туре.

Тренер Ситија Мануел Пелегрини подржао је сузбијање расистичког скандирања и рекао да му је веома жао што је Туре био мета "мајмунских" повика са трибина.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 08. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи