Читај ми!

Лига шампиона, новинари изнервирали "Посебног"

Жозе Мурињо бесан напустио конференцију за новинаре. Стефан Ел Шарави доживео прелом ноге на тренингу у Амстердаму. Ове седмице играју се мечеви другог кола у Лиги шампиона. Дерби уторка игра се у Лондону, где Арсенал дочекује екипу Наполија. Централни меч у среду биће окршај Манчестер ситија и Бајерна, наравно уз директан пренос на РТС-у.

20.00 - Тренер фудбалера Челсија Жозе Мурињо напустио је данашњу конференцију за медије свог клуба пред утакмицу другог кола Лиге шампиона са Стеауом у Букурешту, узрујан због бројних питања новинара о играчима који нису у конкуренцији за тим. "Не волим овакву врсту разговора, када ме константо испитујете о играчима који нису у екипи. Знам да правим грешке, али макар покушавам да будем увек искрен", рекао је Мурињо, после чега је напустио конференцију за медије и са новинарима оставио самог капитена Френка Лампарда. Мурињо је претходних недеља био на мети острвских медија због одстрањивања везног фудбалера "плаваца" Хуана Мате из прве поставе, а на конференцији у Букурешту новинари су Португалца унервозили бројним питањима о одсуству Кевина де Брујна из екипе за меч са Стеауом. "Ово је фантастично, јер ме нико не пита о Мати. Имате ту склоност да ме стално питате о играчима који нису у тиму. Три недеље сте стално испитавали о Мати, а сада вас интересује ситуација око Де Брујна. Значи тако, нисте заинтересовани за играче који играју?!", рекао је Мурињо. 

17.35 - Фудбалер Милана Стефан Ел Шарави доживео је прелом стопала леве ноге на тренингу и пропустиће утакмицу Лиге шампиона са Ајаксом, пренели су италијански медији. "Следећих неколико дана Шарави ће бити подвргнут тестовима и после њих ћемо знати колко ће одсуствовати с терена", наводи се у саопштењу Милана. Шарави се тек опоравио од повреде због које није играо од првог септембра, када је на утакмици с Каљаријем ушао у 89. минуту. Ове сезоне је одиграо једну утакмицу од почетка. Он је у Милан дошао 2011. године из Падове, а за "росонере" је до сада одиграо 78 утакмица и постигао 24 гола.

15.45 - Фудбалер Барселоне Дани Алвеш рекао је данас да ће изостанак повређеног Лионела Месија на мечу против Селтика у Лиги шампиона бити најбоља прилика да Нејмар покаже све што зна. "Прошле сезоне смо изгубили у Глазгову 2:1, али резултат није био реалан. Поражени смо после наших грешака и мислим да су имали доста среће. Сада знамо како играју и биће им много теже. А имамо и Нејмара, са којим се још нису суочили", изјавио је Алвеш.

15.05 - Рио Фердинанд већ је био стрелац за Манчестер јунајтед у Украјини. Искусни дефанзивац постигао је гол против Динама у сезони 2007/08 у победи "ђавола" од 4:2. Овога пута, "ђаволи" гостују Шахтјору, а меч на Донбас арени на програму је у среду.

15.02 - Делегација Шалкеа отпутовала у Базел, где их у уторак очекује дуел против истоимене екипе. Два тима налазе се на челу табеле групе Е.

15.00 - Фудбалери Порта одрадили јутарњи трениг по благој киши. На Драгау у уторак гостује Атлетико из Мадрида, обе екипе у меч улазе са по три освојена бода из првог кола.

14.55 - У Селтику спремни за велики спектакл и меч против Барселоне. Додуше, без Месија...

14.45 - Жозе Мурињо поново је - Мурињо. Тренеру Челсија је испод части да игра Лигу Европе, а то уопште не крије. "Не разумем зашто трећепласирани тимови у групама Лиге шампиона после желе да играју Лигу Европе. Ја, због личног поноса, не бих волео да играм Лигу Европе. Ако не одемо у другу фазу... Па, ништа, идеш кући онда и размишљаш о другим стварима. Био бих разочаран уколико бисмо играли Лигу Европе и зато морамо да победимо Стеауу", рекао је Португалац. Челси је у првом колу поражен од Базела, док ће у уторак одиграти меч у Букурешту.

14.12 - Арсенал се налази у фантастичној форми. У првом колу Лиге шампиона савладан је Марсељ у гостима, а на Емирате долази италијански Наполи. Арсен Венгер зна како се пролази у другу фазу такмичења и сматра да су победе код коћу кључне за остварење циљева. "Налазимо се у тешкој групи. Ако погледате тимове Наполи, Дортмунд, Марсељ, све су то клубови који су уврху у својим лигама. За нас је изузетно битно да прођемо групу, а за тако нешто потребне су нам победе на домаћем терену", рекао је искусни стручњак.

13.55 - Најбољи српски арбитар Милорад Мажић судиће у уторак дерби меч Лиге шампиона између Арсенала и Наполија. Ово је показатељ да судијска комисија УЕФА поприлично верује у српског арбитра. Помоћници судији из Врбаса бићеМилован Ристић и Далибор Ђурђевић. Меч на Емирејтс стадиону у Лондону почиње од 20.45. 

13.45 - Барселона је стигла у Глазгов, где ће у уторак одиграти меч против Селтика. Ђерар Пике написао је на свом твитер профилу: "Добар дан, Глазгове! На путу до хотела, вечерас тренинг на Селтик парку".

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 08. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи