Читај ми!

Милан на Барсу, Јуве на Реал, Рибери бољи од Месија!

У кнежевини Монако одржан је жреб за Лигу шампиона за сезону 2013/2014 - Милан опет на Барсу, Јуве у групи са Реалом. У групи Х сви тимови су били прваци Европе а најзанмљивија ће бити група Ф у којој су Арсенал, Дортмунд, Марсељ и Наполи. Франк Рибери проглашен за најбољег играча прошле сезоне!

19.00 - "Ово је веома посебан тренутак за мене. Желим да се захвалим свим саиграчима из Бајерна, мојој породици и мојој деци", рекао је Рибери након пријема награде.

18.56 - Најбољи играч Европе за прошлу годину је Франк Рибери!!!

18.46 - У току је избор за најбољег играча Европе у прошлој сезони. За ту ласкаву титулу се "боре" Лионел Меси, Франк Рибери и Кристијано Роналдо.

18.40 - Група Г: Порто, Атлетико Мадрид, Зенит и Аустрија Беч. 

18.39 - Група Д: Бајерн Минхен, ЦСКА Москва, Манчестер Сити и Викторија Плзен. 

18.38 - Група Б: Реал Мадрид, Јувентус, Галатасарај и Копенхаген. 

18.38 - Група Е: Челси, Шалке 04, Базел и Стеауа. 

18.37 - Група Х: Барселона, Милан, Ајакс и Селтик. 

18.36 - Група Ц: Бенфика, ПСЖ, Олимпијакос и Андерлехт. 

18.35 - Група А: Манчестер Јунајтед, Шахтјор Доњецк, Бајер Леверкузен и Реал Сосиједад. 

18.35 - Група Ф: Арсенал, Олимпик Марсељ, Борусија Дортмунд и Наполи. 

18.34 - Завршен је жреб за групну фазу Лиге Шампиона. Састави група су следећи...

17.51 - Церемонији у Монаку не присуствује фудбалер Реал Мадрида и по многима најбољи фудбалер света - Кристијано Роналдо. Ово значи да ни ове године неће добити престижно признање.

17.45 - Почео је програм у Монаку. После жреба биће додељене награде најбољим играчима и тимовима у прошлој сезони.

Све је спремно за жреб за Лигу шампиона за сезону 2013/2014. У лоптице ће бити стављено имена чак 14 некадашњих првака Европе, а једини дебитант у најелитнијем европском клупском такмичењу биће бечка Аустрија.

Што се тиче некадашњих шампиона, њих 11 од 14 је свој пласман изборило директно, а касније су им се придружили Стеауа, Милан и Селтик.

Дакле, у жребу, који почиње у 17.45 и биће одржан у Монаку, има места за 32 екипе, распоређене у четири шешира у складу са клупским коефицијентом. Жреб је полудиригован, што значи да и даље важи правило да тимови из исте земље не могу да играју једни против других.

Финале се игра на стадиону у Лисабону, и то 24. маја.

Манчестер јунајтед ће играти своју рекордну, 19. сезону у Лиги шампиона, што је за један пут више од Барселоне, Реал Мадрида и Порта. Аустрија, дакле једини овогодипњи дебитант, чини 128 екипу која се домогла групне фазе овог престижног такмичења.

Клубови учесници долазе из 18 земаља, а највише представника наравно имају Енглеска, Шпанија и Немачка.

Тимови су распоређени на следећи начин:
Први шешир: Барселона (Шпанија), Бајерн Минхен (Немачка), Челси (Енглеска), Реал Мадрид (Шпанија), Манчестер Јунајтед (Енглеска), Арсенал (Енглеска), Порто (Португалија), Бенфика (Португалија).

Други шешир: Атлетико Мадрид (Шпанија), Шахтјор Доњецк (Украјина), Милан (Италија), Шалке (Немачка), Олимпик Марсеј (Француска), ЦСКА Москва (Русија), Пари Сен Жермен (Француска), Јувентус (Италија).

Трећи шешир: Зенит (Русија), Манчестер Сити (Енглеска), Ајакс (Холандија), Борусија Дортмунд (Немачка), Базел (Швајцарска), Олимпијакос (Грчка), Галатасарај (Турска), Бајер Леверкузен (Немачка).

Четврти шешир: Копенхаген (Данска), Наполи (Италија), Андерлехт (Белгија), Селтик (Шкотска), Стеауа (Румунија), Викторија Плзењ (Чешка), Сосиједад (Шпанија), Аустрија Беч (Аустрија).

Две најбоље пласиране екипе из сваке групе обезбедиће пласман у осмину финала, док ће трећепласиране екипе такмичење наставити у рангу ниже - у шеснаестини финала Лига Европе.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 08. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи