Читај ми!

Бразил уживо: Нејмаракана!

Ма каква "тика - така", Бразил се најбоље мрда уз самбу! Нејмар и Фред срушили Шпанију, и озбиљно довели у питање "недодирљивост" најбоље екипе на планети. Шакира "црвенела" због Пикеовог црвеног картона. Серхио Рамос у наредним недељама, вероватно поново предмет бруталне спрдње, због још једног срамотно изведеног пенала.

01.45 - Готово је мучење Шпаније, Бразил је освојио Куп Конфедерација!

01.34 - Одлична шанса за Шпанију, Педро шутира, фантастична интервенција Жулија Сезара. 

01.25 - Нејмар је извео прекид, сви су очекивали нови гол "кариока", али овај пут лопта пролази поред гола. 

01.24 - Нема краја кошмару за Шпанце. Пике је искључен, јер је оборио Нејмара као последњи играч одбране. Нејмар повукао контру, и Пике ништа друго није могао да уради осим да обори расположеног Нејмара, који је сасвим сигурно обележио овај турнир. 

01.15 - Последња измена у Шпанији, Виља је на терену уместо неприметног Тореса. 

01.14 - Бразилци настављају да мељу противника. Хулк је у прилици, покушао је да лобује Касиљаса али је голман Шпаније на време истрчао и изблокирао његов ударац. Додуше, можда је том приликом играо руком ван казненог простора, али Кујперс ништа није досудио.  

01.09 - Изгледа да не могу... Ако је судити по промашеном пеналу Серхија Рамоса. Хесус Навас је изборио једанаестерац, а Рамос шутирао поред гола! 

01.02 - ГОЛ!!! Као и у орвин полувремену, Бразил врло брзо стиже до вођства. Нејмар маестрално пропушта лопту, она стиже до Фреда, а овај постиже свој други гол на мечу. Да ли Шпанци могу да се врате у живот? 

01.00 - Почиње други део игре. Висенте Дел Боске је у игру увео Азпиликуету уместо Арбелое. 

00.45 - Бразил на одмор иде са два гола предности. Бољи је ривал, затворили су сјајно ћавија и Инијесту, што је умногоме допринело бледуњавом покушају "тика - така" игре Шпанаца. Навијачи у делиријуму, само једно име је на уснама присутних на Маракани, погађате, Нејмар!

00.44 - ГОЛ!!! Стигла је казна за Шпанце! Нејмар наставља свој шоу на овогодишњем Купу Конфедерација. Одличан ударац младог Бразилца, овај пут, Касиљас не може да одбрани. 

00.40 - Сјајна акција Шпанаца! Милиметри су их делили од изједначења. Ћави проиграва Педра, овај шутира, Жулио Сезар је савладан, али Давид Луиз фантастично уклизава и избацује лопту са гол линије. 

00.32 - Још једна колосална прилика за Бразилце. Нејмар генијално проиграо Фреда, али је Касиљас одбранио идеалну шансу "кариока". 

00.28 - Поново бесне "кариоке". Серхио Рамос је оборио Оскара на ивици казненог простора, и добио, по њима, само, жути картон. Како било, сјајна прилика за Бразилце. Ипак, Хулк шутира далеко од гола.

00.26 - Пада Хулк з шеснаестерцу Шпаније, Бјорн Кујперс одмахује руком. 

00.20 - И Шпанци конално прете. Инијеста је солидно шутирао са дистанце, Жулио Сезар брани, корнер за "фурију". После корнера, Торес је највиши у скоку, али непрецизно шутира.

00.15 - Врела атмосфера на терену! Арбелоа је направио прекршај над Нејмаром на средини терена, али је спречио опасну контру "кариока", и добио жути картон. Бразилци су сматрали да заслужује црвени, јер је био последњи играч у задњој линији Шпанаца. Кошкање играча оба тима, ипак, није било дугог века. 

00.12 - Умало да Бразил увећа вођство. Паулињо је лукаво покушао да лобује Касиљаса са велике удаљености, али Касиљас крајњим напорима зауставља његов шут.

00.08 - Фантастична прилика за Бразил - Фред је оставио петом лопту Оскару, овај шутирао, али поред стативе.

00.02 - ГОЛ!!! Какав почетак меча! Хулк је убацио лопту пред гол Шпанаца, после велике гужве лопта је пала испред Фреда, који је маестрално са земље послао лопту у мрежу! 

00.00 - Почело је велико финале.

23.10 - Познати су и састави тимова. Бразил: Жулио Сезар, Дани Алвеш, Тијаго Силва, Давид Луиз, Марсело, Луиз Густаво, Паулињо, Оскар, Хулк, Нејмар, Фред. Шпанија: Касиљас, Пике, Арбелоа, Ђорди Алба, Серхио Рамос, Инијеста, Ћави, Бускец, Педро, Мата, Торес.

23.00 - Још сат времена до почетка финала... 

22.35 - Селектор Шпаније, Висенте Дел Боске, изузетно поштује славно име и прошлост противника, али сматра да то неће одиграти битну улогу у вечерашњем мечу. "Шта се догађало у прошлости није битно. Бразилци су великани ове игре, наспрам њих ми тек почињемо. Али, све то 'пада у воду', јер утакмица почиње са 0:0", рекао је селектор "фурије".

22.30 - Од Нејмара, који је обележио досадашњи део турнира, се свакако највише очекује. Љубимац бразилског народа има поштовања према противнику, али мисли да је Бразил екипа која има да понуди много више од невероватног талента. "Ово је велики меч, сви смо свесни тежине коју носи. Надам се да ћемо се уписати у странице историје, и то на Маракани. Међутим, неће бити лако, играмо против најбоље екипе на свету", рекао је Нејмар.

22.20 - Пут Шпаније и Бразила до финала...

22.15 - Aтмосфера са меча између Бразила и Шпаније 13. јуна 1950. године, одиграног на Маракани. Мечу је присуствовало више од 152,000 људи. Бразил је победио са 4:0. 

22.08 - Ово ће бити девети дуел Шпаније и Бразила. Шпанци имају једну победу, наспрам четири "кариока".

22.00 - Још два сата остало је до почетка великог финала Купа Конфедерација.

20.45 - Крај, Италија осваја бронзану медаљу. Буфон брани и трећи пенал, неиуспешан је био Гаргано.

20.44 - Сигуран извођач за Италију је Гићерини 3:2.

20.43 - Буфон поново брани овог пута Касересу.

20.43 - Скиђио промашује, остаје 2:2.

20.42 - Суарез постиће погодак 2:2.

20.41 - Ел Шарави погађа, Италија води 2:1.

20.40 - Други извођач за Уругвај је Кавани, који је био сигуран - 1:1.

20.39 - Италија води 1:0 стрелац Аквилани.

20.38 - Први шутира Уругвај, Форлан шутира Буфон брани

20.33 - Крај продужетака. Следе пенали, који ће одлучити победника меча за треће место - Италија или Уругвај.

20.16 - Крај првог продужетка, иста мета исто одстојање. Италија - Уругвај 2:2. Још петнаест минута игре.

20.00 - Почео је први продужетак. Са центра је кренула селекција Италије.

19.54 - Крај регуларног тока. Следе продужеци два пута по 15 минута.

19.51 - Још 3 минута надокнаде времена у другом полувремену. Све смо ближи продужецима.

19.38 - ГООООООЛ! Кaвани изванредним голом из слободног ударца доноси свом тиму ново изједначење, 78. минут.

19.35 - Гоооооол! Фантастичан погодак Дијамантија из слободног ударца. Италија води са 2:1, играо се 74. минут.

19.19 - ГОООООЛ! Кавани доноси изједначење Уругвају, 58. минут.  

19.06 - Почело је друго полувреме.

18.48 - Завршено је прво полувреме. Италија води против Уругваја са 1:0.  

18.34 - Италијани су бољи ривал, имају већи посед лопте и упутили су више удараца ка голу. Уругвај за сада врло резервисан и прилично безопасан. 

18.27 - Ипак је стрелац за Италију био Алесандро Дијаманти.  

18.26 - ГООООООЛ! Италија води! Голом дефанзивца Давида Асторија у 25.минуту меча "азури" долазе у вођство. 

18.00 - Почео је меч за треће место између Италије и Уругваја. 

Маракана има новог хероја - Нејмара, који је показао да је легитиман наследник Гаринче, Пелеа, Роналда, Ромарија, Роналдиња... Свих уметника које је Бразил подарио овој прелепој игри! Од данас, Нејмар се, признаће и његови најгласнији критичари, може сврстати међу њих.

Није прошло ни 120 секунди у великом финалу, а Бразилци су показали да неће без битке допустити да се игра "тика - така" у сред њиховог дворишта, на светом месту ове земље - Маракани.

Они су пустили своју песму, и заиграли самбу, у чему су најбољи.

Фред је најавио велику журку на Маракани, веома чудним, али у исто време, сјајним голом.
Шпанци су се мучили, ништа им није ишло од руке, док је, горе поменути Нејмар, бриљирао.

Намучио је Арбелоу на боку, одлично проигравао саиграче и намештао прилике, да би своју игру крунисао у финишу првог дела прелепим голом, који је читав стадион дигао на ноге.

Наравно, нико не сме отписати Шпанце након само 45 минута игре, иако они нису навикли да јуре два гола заостатка, али су сви то учинили после прва два минута наставка, када је Фред постигао свој други гол.

Нејмар је чаробном кретњом оставио Фреда самог, до њега је стигла лопта и рутински је бацио Шпанију на колена. У позицију у којој "фурија" дуго, дуго није била.

Да све буде горе по Шпанију побринули су се штопери Рамос и Пике.

Рамос је, очајно извео пенал, за који се изборио Хесус Навас, и тиме пружио прилику свету, који је тек заборавио његов сраман промашај против Бајерна, да се додатно нашале на његов рачун.

А Пике није имао решења за Нејмара, као ни несрећни Арбелоа који је замењен на полувремену, па га је срушио на ивици казненог простора, због чега је морао раније на туширање.

Бразилци су мирно, рутински привели меч крају, и тако истакли озбиљну кандидатуру за освајање Светског првенства наредне године.  

Треба споменути и Италијане, који су заузели треће место, пошто су у Салвадору савладали селекцију Уругваја бољим извођењем пенала са 3:2.

Италија и Уругвај одиграли су по спарном времену у Салвадору врло добру утакмицу у којој су "азури" два пута водили, али су Јужноамериканци успевали да стигну предност преко одличног Единсона Каванија. Сусрет су обележили фантастични голови Алесандра Дијамантија и Каванија из слободних удараца.

Оба фудбалера мајсторски су шутирали преко живог зида и ефектно погодили горње углове мрежа немоћних голмана Муслере и Буфона.

Италија - Уругвај 2:2 (Астори 24, Дијаманти 73 - Кавани 58, 78), пеналима 3:2 за Италију. 

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 08. октобар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи