Читај ми!

Бразил уживо: Бразил први финалиста

Бразил - Уругвај 2:1 (крај). Бразил је, на крају ипак заслужено, победом над "жилавом" селекцијом Уругваја урадио оно што се од њега и очекивало - пласирао се у финале Купа Конфедерација. Стрелци за "селекао" су били Фред и Паулињо, а код оба гола велики удео има и Нејмар. Гол за Уругвај, испоставило се тек утешни, био је дело Единсона Каванија.

22.54 - Крај утакмице у Бело Хоризонтеу. Бразил је сачувао предност, упркос огромној количини тензија на терену и око њега, и, мора се признати, сасвим заслужено одлази у финале Купа Конфедерација.

22.47 - ГООООООООЛЛЛЛ!!! Паулињо, након корнера који је извео Нејмар, доноси погодак вредан финала Купа Конфедерација селекцији Бразила.

22.08 - ГООООООЛЛЛЛ!!!! Уругвај је изједначио, а то је учинио понајвише због серије смушених реакција дефанзиваца Бразила. Прво је Давид Луиз, у покушају да избаци лопту из свог казненог простора, погодио саиграча, а затим је и капитен Тијаго Силва напросто додао лопту Единсону Каванију у ноге. Још увек нападач Наполија је знао како да искористи овај поклон, без обзира на чињеницу што и није најбоље захватио лопту.

22.06 - Почео је и наставак утакмице. 

21.50 - Полувреме на утакмици Бразил-Уругвај. Није виђен "атомски фудбал", као на неким утакмицама на турниру, али нико није зажалио што је погледао првих 45 минута меча.

21.43 - ГООООЛЛЛЛЛ!!! Бразил је повео у 41. минуту након прве "праве" акције коју је извео. Паулињо, нова аквизиција Тотенхема, је сјајно проиграо Нејмара, овај није успео да пребаци Муслеру али се лопта одбила на ногу Фреда. Он је погодио небрањену мрежу и донео огрому радост навијачима своје репрезентације.

21.15 - у 13. минуту Давид Луиз је, након изведеног корнера Уругваја, повукао на земљу капитена "уруса" Лугана, што је било довољно главном арбитру ове утакмице да досуди пенал. Лопту је узео Дијего Форлан, али је голман "селекаа" Жулио Цезар био успешнији. 

21.00 - Почео је први полуфинали дуел на овогодишњем Купу Конфедерација. У Бело Хоризонтеу играју Бразил и Уругвај.

12.11 - Бразилске власти су под великим притиском полиције која апелује да се откаже полуфинални меч Купа конфедерација на стадиону Минеирао у Бело Хоризонтеу, пошто постоји велика опасност од сукоба демонстраната и гледалаца. "Туча је неизбежна", рекао је локалним новинама шеф полиције Мартинс Сантана. Упозорење је уследило после процене да ће се на демонстрацијама окупити најмање 100.000 људи, па је полиција упозорила власти и организаторе да не може да гарантује безбедност. Полиција је тражила да се утакмица откаже, или одигра у неком другом граду.

Бразилци су у групи били веома ефикасни и играли сјајно, предвођени Нејмаром забележили су три победе и сигурно је да су фаворити у мечу са Уругвајцима, који су до завршнице првенства континената стигли уз доста потешкоћа и доста среће. Меч почиње у 21.00 а пренос је РТС 1.

''Наш циљ је јасан, желимо трофеј" - истакао је најбољи играч Бразила Нејмар. ''Био би то мали мелем на отоворене ране. Уз то Уругвај је наш велики дужник са Олимпијских игара у Лондону. Мислим да у овом тренутку имамо бољи тим, а то ћемо и показати'', рекао је нови фудбалер Барселоне.

Уругвајци су шампиони Јужне Америке, али у последње време играју прилично слабо и са пуно осцилација. У квалификацијама за Светско првенство тек су на петом месту и питање је да ли ће изборити пласман за Мундијал и поновни долазак у Бразил.

Тријумфи у мечевима са Нигеријом и Тахитијем улили су доста самопоуздања "Урусима" да могу да направе добар резултат.

''Верујем да можемо да изненадимо кариоке'', тврди Дијего Форлан, најискуснији фудбалер Уругваја. ''Овај тим Бразила осим Нејмара и Силве нема великих звезда, мислим да и ми имамо реалних изгледа за финале.'', рекао је Форлан.

Меч између Бразила и Уругваја игра се у среду у 21 сат у Бело Хоризонтеу, а сусрет ћете у директном преносу моћи да пратите на РТС 1. 

У четвртак у другом полуфиналу састаће се у Фортеалезеу Шпанија и Италија.

 

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 08. октобар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи