Читај ми!

Бразил уживо: "Кариокама" револверашки обрачун

Бразил - Италија 4:2, Јапан - Мексико 1:2 (крај) Фантастичан меч у Салвадору обележио велики број погодака. Бразил више него ефикасан, Италија борбена, али без даха у финишу. Мексико савладао екипу Јапана са 2:1 и освојио треће место у групи А.

22.54 - Завршено и у Салвадору, Бразил победио Италију са 4:2 и освојио прво место у групи. Одличан меч, нарочито у другом полувремену, обележила велика борба два сјајна тима, на крају "кариоке" однеле победу.

22.52 - Завршен је меч у Бело Хоризонтеу. Погоцима Ћићарита, Мексико стигао до победе и првих бодова на турниру. Оказаки постигао почасни погодак, недовољно за храбре Јапанце.

22.50 - ГОООЛ... Напади Италије нису дали резултата, па Бразил долази и до четвртог поготка. Одличну акцију "кариока" завршио је Фред, који је још једном покупио одбитак од Буфона. Бразил - Италија 4:2.

22.43 - ГОООЛ... Јапан у финишу меча стиже допоготка. Стрелац је Шинђи Оказаки, а "самураји" имају још неколико минута да стигну до првог бода на такмичењу.

22.41 - Велика прилика за Италију да дође до изједначења у 80. минуту. Корнер је извео Ђакерини, највиши у скоку био је Кристијан Мађо, али је његов ударац завршио на пречки гола Жулија Сезара. 

22.32 - ГОООЛ... Помало чудна ситуација у 70. минуту. Судија Ирматов унео је забуну међу играче две екипе,на крају, ипак, показао на центар. Стрелац за "азуре" је Ђорђо Кјелини.

22.27 - ГОООЛ... Бразил сада већ убедљиво води против Италије са 3:1. У 66. минуту Фред се одлично сналази поред два одбрамбена играча Италије и снажним ударцем доноси два гола предности "кариокама".

22.23 - ГОООЛ... Ернандез постиже и други погодак против Јапана и тако дуплира предност своје екипе. Мексико је на добром путу да освоји прве бодове на турниру, чека се одговор "самураја".

22.16 - ГОООЛ... Кратко је трајала радост Италијана. У 55. минуту Нејмар је сјајно извео слободан ударац, постигао свој трећи погодак на турниру и довео Бразил у ново вођство.

22.12 - ГОООЛ... Помало изненађујуће, Италија стиже до изједначења у Салвадору. Балотели је петом сјајно асистирао Ђакеринију, а играч Јувентуса доноси "азурима" изједначење. Игра се 51. минут меча.

22.11 - ГОООЛ... И Мексико стиже до заслужене предности. Стрелац је Ернандез, а у Бело Хоризонтеу игра се 54. минут.

21.49 - ГОООЛ... У самом финишу првог полувремена Бразил стиже до предности. Фред је упутио шут ка Буфону, који је добро интервенисао, али одбио лопту само до Дантеа, који доноси предност "кариокама".

21.47 - Полувреме у Бело Хоризонтеу, Јапан - Мексико 0:0. Мексиканци били ближи постизању поготка, оквир гола у 40. минуту погодио Гвардадо.

21.39 - Коби Брајант прати меч између Бразила и Јапана на трибинама стадиона у Салвадору.

21.34 - Меч између Бразила и Италије уместо доброг фудбала обележиле су повреде. Монтолива и Абатеа заменили су Ђакерини и Мађо, док је Давида Луиза у екипи "кариока" заменио Данте. 

21.12 - После првих десетак минута, нема голова на мечевима групе А. Бразил напада Италију, али су "кариоке" већ направиле осам фаулова од почетка меча. Италијани резервисанији од ривала, макар на почетку меча.

20.45 - Састави тимова - Јапан: Кавашима, Хонда, Нагатомо, Ендо, Оказаки, Кагава, Хосогаи, Коно, Курихара, Маеда и Сакаи. Мексико: Очоа, Рејес, Торадо, Дос Сантош, Ернандез, Морено, Завала, Гвардадо, Хименез, Торес и Миер.

19.49 - Познати састави тимова за вечерашњи меч - Италија: Буфон, Кјелини, Де Шиљо, Кандрева, Аквилани, Маркизио, Балотели, Монтоливо, Бонући, Абате и Дијаманти. Бразил: Сезар, Алвеш, Силва, Луиз, Марсело, Ернанес, Фред, Нејмар, Оскар, Густаво и Хулк.

Фудбалери Бразила савладали су Италију (4:2) и обезбедили прво место у групи А пред полуфиналне обрачуне. "Азури" ће у полуфинале са другог места и на дуел са званичним европским и светским шампионом - селекцијом Шпаније.

Два веома различита полувремена приредили су нам актери меча у Салвадору. Први део игре био је нервозан, изузетно оштар, чак три играча морала су раније да напусте игру због повреда. Фудбала скоро да није било, али је Бразил у зауставном времену ипак стигао до предности поготком Дантеа, после интервенције Буфона.

Други део донео је много више узбуђења и, што је важније, лепих фудбалских потеза и голова.

Почело је поготком Ђакеринија, који је у 51. минуту искористио фантастичну асистенцију Балотелија петом и донео изједначење "азурима". Само четири минута ксније Нејмар постиже и трећи погодак на турниру и доноси нову предност "кариокама".

Фред у 66. минуту постиже свој први погодак на мечу и већ тада се чинило да ће Бразил стићи до сигурне, ако не и до убедљиве победе. Ипак, Италијани се нису предавали, па Кјелини у 71. минуту доноси радост и наду "азурима".

Све недоумице око коначног победника разрешио је Фред у 89. минуту својим другим голом, па је Бразил задржао ореол непобедивости у Купу Конфедерација.

Други меч, који резултатски није био толико битан, обележио је Хавијер Ернандез. Нападач Манчестера је са два поготка срушио Јапанце, а све што су "самураји" успели да ураде до краја меча био је погодак Оказакија у 89. минуту.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 08. октобар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи