Крај Купа Конфедерација?

Бразилски медији брује о могућности отказивања Купа Конфедерација због насилних протеста у тој земљи. Иако је и сам турнир један од повода за излазак милион Бразилаца на улице, у Фифи негирају могућност прекидања шампионата.

Протести у Бразилу не јењавају, напротив, и управо би због њих Куп Конфедерација могао да буде прекинут, тврде локални медији.

Радио CBМ i internet портал листа "Естадо де Сао Пауло" преносе да би „мини Светско првенство" могао да буде угрпжен због немира на улицама највећих бразилских градова.

"Фифа ће тражити од Бразила надокнаду уколико се прекине Куп конфедерација". Објавила је поменута радио станица.

Иначе, процењује се да је око милион људи изашло на уливе ове јужноамеричке земље, што ове протесте чине највећим у последњих 20 година.

Повод за изражавање незадовољства грађана било је повећање цена градског превоза, али је онда бес ескалирао у насилне протесте због високих пореза, инфлације, корупције, слабо организованог јавног сектора, али и чињенице да је око 26 милијарди долара државног новца потрошено на припреме за Мундијал 2014. године и Олимпијске игре две године касније.

Како преноси CBM, један од тимова учесника Купа Конфедерација (укупно их има осам) врши притисак на своје руководство како би напустили такмичење.

"Естадо" наводи како су два возила Светске куће фудбала нападнута у Салвадору, где Уругвај и Нигерија играју у среду. Запослени у Фифи су, наводно, добили инструкције да не носе ознаке ван хотела.

'Фоља де Сао Пауло' тврди да су ФИФА и тимови учесници Купа конфедерација "ужаснути" овом ситуацијом.

"Ово такмичење је постало ноћна мора за организаторе", оцењује тај лист.

Међутим, Фифа ослучно оповргава ове инсинуације. Светска фудбалска федерација је објавила да не разматра отказивање Купа Конфедерација.

"Ни Фифа ни локални организациони одбор нису расправљали о могућности да се турнир откађе", наводи се у саопштењу из Светске куће фудбала.

Следећи меч Купа конфедерација игра се у суботу - између Бразила и Италије у Салвадору, а Јапан игра са Мексиком у Бело Хоризонтеу.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 08. октобар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи