Пораз који много боли

Невен Суботић је, као и уосталом сви његови саиграчи, тужан због пораза на Вемблију, али истиче да је пехар однео бољи тим. "Тешко ми је, ово ми је прво финале Лиге шампиона. Било смо добри, овај пораз боли, али морамо да будемо фер и да признамо да је Бајерн одиграо одлично и заслужено славио", рекао је српски репрезентативац за РТС.

Српски репрезентативац Невен Суботић, после пораза од Бајерна у финалу Лиге шампиона, признао је да су сви играчи Дортмунда тужни, али и нагласио да су Баварци заслужено освојили титулу.

"Тешко ми је пао овај пораз. Ово је моје прво финале Лиге шампиона и сматра да смо били добри. Због тога боли што нисмо победили, али морамо да будемо фер и да признамо да је Бајерн био одличан. Навијачи су сигурно били задовољни оним што су видели. Ми смо почели добро, имали смо своје прилике које нисмо искористили. Онда се Бајерн повратио, били су опасни, посебно из корнера. У квалитетној утакмици славио је минхенски тим. Као и у животу, срећа је врло битна у фудбалу, а ми је нисмо имали", рекао је Суботић за РТС.

Један од најбољих дефанзиваца на свету сматра да је утакмица била одлична, чему је и сам допринео, поготово феноменалном интервенцијом средином другог полувремена, када је са гол линије "скинуо" лопту испред Робена. Сам, како каже, није уопште размишљао о евентуалном поразу приликом менталне припреме за велико финале.

"Нисам уопште размишљао шта ће да буде после меча. Рзмишљао сам само о утакмици, замишљао евентуалне ситуације на терену и начине да их решим. Нисам размишљао шта ће бити после", истакао је српски репрезентативац.

Утакмица је, слажу се многи, одлучена у корист тима из Баварске због одређеног пада у игри "милионера" у последњих 15-20 минута сусрета.

"Истина, били смо бољи у првом полувремену, али су они у наставку кренули офанзивније, са чак четири нападача, што је био велики ризик са њихове стране. И опет смо имали доста шанси, али нисмо успели да их претворимо у голове, осим пенала, наравно. Ми, једноставно, ниско искористили то ризиковање Бајерна".

 А о шансама да Дортмунд понови овосезонски успех, односно да се у некој од наредних сезона, можда већ у првој, поново пласира у само финале Лиге шампиона...

 "У фудбалу је све могуће. Наравно да ће бити веома, веома тешко. Кад само погледамо како смо ове године стигли довде. Тај пут је укључивао и много среће. Ето, против Малаге, постигли смо два гола у два минута. Да се све то понови, та срећа, није вероватно, али јесте могуће", закључио је Невен Суботић.

Број коментара 13

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 08. октобар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи