Вембли уживо: Инвазија на Лондон!

После вишемесечне трке, једино они нису пали, једини су који виде циљну траку. Велико финале, као круна сезоне, коначно је "ту иза угла". Још неколико сати нас дели од немачке битке у сред Лондона. Будите уз РТС.

19.35 -  РТС у Лондону

19.17 - И наравно, свлачионица Борусије из Дортмунда.

19.15 - Поглед у свлачионицу Бајерна из Минхена.

19.10 - Предиван дан, предиван стадион, одлични тимови и (углавном) одлични навијачи... Сви, апсолутно сви услови за спектакл су испуњени.

19.00 - Увек занимљиви навијачи Борусије имају и поруку за своје, барем номиналне домаћине. "Надали сте се финалу два енглеска тима. Или макар стадиону препуном лепих девојака из Шпаније. Уместо тога сте добили швабе. Уживајте".

18.55 - Лондон данас, дословце, припада само њима.

18.45 - И они су кренули. Јирген Клоп предводи своје играче на путу ка попришту великог финала...

18.43 - Кошница испред Вемблија. Реке навијача иду ка стадиону, спремни да присуствују седмом финалу Купа или Лиге шампиона на овом легендарном стадиону.

18.40 - Деле их боје и навијачка припадност, али не и амбиција вечерас у Лондону.

18.35 - Вил Смит глуми фудбалера.

18.30 - Вембли се полако пуни...

18.25 - Двојица навијача "милионера" боље да пожуре, јер је до утакмице остало тек нешто више од два сата.

18.22 - И навијачи полако улазе на стадион...

18.10 - Експедиција Бајерна се запутила ка Вемблију. Одбројавање је сада заиста почело...

18.05 - Нацистима, на срећу, није успело. Зато јесте навијачима. Лондон је окупиран...

18.00 - Његово име је Хелмут и на бициклу је прешао готово 550 километара како би присуствовао великом финалу.

17.55 - Да, сви ови сувенири на једном, једином навијачу минхенског клуба. На питање колико је утакмица свог тима погледао у животу само је слегнуо раменима.

17.35 - Видели смо инциденте, али ово је слика која ипак преовладава данас у непосредној близини Вемблија.

17.05 - Важе за најбројнију и најбољу публику у Немачкој, а своју репутацију оправдавају данас у Лондону. Хорде навијача Борусије на лондонским улицама, а највећи број њих и нема карту.

16.22 - Навијачи у Минхену, они који нису имали среће да дођу до карата за меч, су одавно спремни. 

16.00 - Још нешто мање од пет сати до почетка великог финала...

15.55 - Матс Хумелс у лондонском метроу... 

15.40 - Навијачи Дортмунда поручили Енглеској: "Хвала што сте измислили игру коју волимо".

15.30 - Немачким медијима се нимало не свиђају виршле на Вемблију. Наиме, неколико немачких часописа је у претходним недељама послала новинаре да испитају целокупну ситуацију у Лондону, а велики минус је храна на Вемблију. Немцима се не свиђају "прескупе и масне" кобасице.

15.27 - Баците поглед на копачке које ће Роберт Левандовски носити у финалу.

15.25 - А подршку Бајерну пружа легендарни Оливер Кан.

15.20 - Менаџер Астон виле Пол Ламберт пожелео је срећу Борусији, тиму са којим је он, својевремено, освојио Лигу шампиона. "Нико не очекује да ће Дортмунд освојити трофеј, па могу играти без притиска. Не знају за страх, показали су то против Реала", рекао је Ламберт.

15.00 - Дошло је и до прве туче навијача оба клуба.

14.26 - И навијачи Бајерна су у Лондону, али мало касније су кренули са окупљањем.

14.16 - ...Који су све бројнији на улицама Лондона, у сјајном расположењу чекају меч!

14.15 - Потпуно је јасно ко је апсолутни херој навијача Дортмунда...

13.30 - А када смо већ код тог меча, погледајте саставе тимова...

13.25 - Да ли можете да препознате господу са фотографије? Некадашњи француски репрезентативци Робер Пирес и Јури Ђоркаеф учествују у ревијалном мечу шампиона у Лондону.

13.15 - И легендарни Зинедин Зидан сматра да је Бајерн ближи трофеју. "Сва финала су тешка и неизвесна. Ово ће бити сјајно финале, мислим да ће један гол одлучити. Бајерн је фаворит, али пошто је финале, све је могуће", каже Зизу.

13.00 - Навијачи Дортмунда полако окупирају Трафалгар сквер.

12.30 -  Харизматични Јирген Клоп има, за финале, веће бриге од Бајерна. "Моја највећа брига је саобраћај у Лондону. Имамо доручак, ручак, сијесту и састанак, па идемо из кампа на Вембли. Видећемо колико ће вожња потрајати у лондонској гужви, имали смо полицијску пратњу до сада али је све ишло споро. Зар они у Енглеској не смеју да користе сирене и ротациона светла и пожуре? Мораће то да ураде ако мисле да стигнемо на финале, ако неко зна полицајце, нека их пита да пожуре, молим вас", додао је Клоп.

12.20 - Гужва на дортмундском аеродрому, јутрос око 8.30. Јасно, већина летова за енглеску престоницу.

12.02 - "Хвала за сву позитивну енергију. Данас је наважнији дан у мојој каријери, надам се да ће све бити како треба", написао је Клаудио Пизаро.

11.55 - Најбољи возач Формуле 1, Немац Себастијан Фетел, има симпатије према једном клубу у финалу. "Бајерн је изузетно јак, али мислим да Дортмунд може до победе. Држим им палчеве", рекао је Себастијан Фетел, који иначе навија за Ајнтрахт из Франкфурта.

11.50 - Бајернов дрес...

11.44- За нешто више од десет сати знаћемо ко је нови првак Европе. Наравно, у центру пажње спортског дела сајта РТС-а немачки дуел у сред Лондона, Дортмунд - Бајерн.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 08. октобар 2024.
26° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи