Вембли уживо: Немци окупирали Лондон!

Карте за велико финале, на црном тржишту, вишеструко веће од оригиналне. Очекује се долазак 150 хиљада Немаца у Лондон. Јуп Хајнкес забранио прославу на улицама Минхена у случају тријумфа Бајерна. Невен Суботић смирује страсти пред велико финале. Лондон спреман за спектакл.

22.01- Овако ће сутра изгледати играчи Бајерн. Швајнштајгер је већ спреман, како се чини. 

20.45 - Иако су се спомињале невероватне цене карата код тапкароша, поједини навијачи су карте од 70 евра плаћали 850 евра, каже новинар РТС-а Александар Стојановић из Лондона. Иако су у финалу два немачка клуба, финале неће бити ни налик на пријатељски меч. Представници оба клуба неће ићи на заједнички ручак, што је уобичајено, пре свега због свега што је било око преласка Марија Гецеа у Бајерн. Иначе, време у Лондону облачно и кишовито, најхладније пролеће у Лондону у последње 34 године.

18.45 - На улицама Лондона, екипа РТС-а је срела навијаче Борусије из Дортмунда, од којих је један носио дрес Невена Суботића. "Добио сам од Суботића дрес након меча са Реалом у Дортмунду, који смо добили са 4:1", рекао је Немац, који каже да његова екипа има шансе у финалу, али очекује неизвесну утакмицу. Ови навијачи су, за разлику од многих, стигли до карата, за које кажу да су биле поприлично скупе.

16.00 - Александар Стојановић са најновијим информацијама из Лондона.

15.40 - Експедиција Борусије такође је стигла у Лондон. Одбројавање сада заиста почиње...

15.30 - Произвођачи спортске опреме, немачке фирме Адидас и Пума, уз амерички Најк највеће на свету, обновиће у финалној утакмици Лиге шампиона вишедеценијско ривалство. Адидас је дугогодишњи снабдевач Бајерна из Минхена и поседује око девет одсто деоница баварског клуба, док је Пума пре година дана постала спонзор Борусије из Дортмунда. Компаније су основане крајем 40-их година прошлог века, после сукоба браће Даслер. У Пуми задовољно трљају руке због овог уговора. "Борусија је надмашила наша очекивања. Клуб и наш бренд ће стећи популарност не само у земљи, већ и на глобалном нивоу", рекао је комерцијални директор Пуме Стефано Кароти. Пума је прошле недеље објавила да је профит и продаја у паду, док је Адидас с друге стране, прошлог месеца пријавио раст профита. Кароти је додао да је успех Дортмунда и појединачни уговори Пуме са врхунским фудбалерима, као што су Сеск Фабрегас из Барселоне и Радамел Фалкао из Атлетико Мадрида, помогао да тај бренд обнови кредибилитет у фудбалу. Пума је саопштила да је остварила укупан годишњи приход од 3,3 милијарди евра, у поређењу са Адидасових 14,9 милијарди. Британски медији су навели да ће Пума потписати уговор са Арсеналом вредан више од 45,2 милиона долара и да ће их уместо Најка, снабдевати дресовима.

14.45 - Уколико се играчи Бајерна врате из Лондона као победници, славља са навијачима на улицама Минхена неће бити. Истина, челници баварског клуба су већ резервисали дворану хотела „Гросвенор", једну од највећих те врсте на планети, и ту ће експедиција из Минхена прославити триумф који чекају још од 2001. године. Журке са навијачима, међутим, неће бити. Неће бити параде са аутобусом отвореног крова, као ни традиционалног поздрава са балкона Градске већнице. Након свећаног пријема на минхенском аеродрому, играчи ће се запутити кућама. Све ово је изричита жеља тренера Јупа Хајнкеса. "Неће бити никакве прославе јер тако жели тренер. Већ у недељу почињу припреме за финале немачког Купа против Штутгарта, 1. јуна", потврдио је портпарол Бајерна Маркус Хорвик.

14.25 - РТС на Вемблију...

14.15 - А на Трафалгар скверу се "пика" мали фудбал...

14.00 - Бајерн је стигао у Лондон... О томе нас је обавестио Жером Боатенг.

13.50 - Сви се сећају октопода Пола, који је "погодио" победника на 11 од 13 утакмица селекције Немачке на Европском првенству 2008. и Светском првенству 2010. године. Његово место покушале су да заузму разноразне животиње, али са врло мало успеха. Сада је ред дошао на слоницу Нели, која,како каже њен власник, без грешке погађа исходе спортских окршаја. Она је за победника финала на Вемблију прогласила минхенски Бајерн. Остаје нам само да сачекамо...

13.25 - Велико финале Лиге шампиона можете пратити на свим публикацијама Радио-телевизије Србије. Директан пренос је на Првом програму од 20.10. На нашем интернет порталу можете пратити сам ток утакмице, али и погледати голове и најзанимљивије детаље са, и око терена. Исти садржај можете пронаћи и на нашој Фејсбук и Твитер страници, као и на нашем Јутјуб каналу.

13.15 - Док се Лондон спрема за немачку инвазију, карте за дуел Бајерна и Борусије на црном тржишту достижу цену и до 14.000 фунти. Очајни навијачи плаћају 38 пута већу цену за драгоцено парче папира које им доноси место на Вемблију у суботу. Чак и најјефтинија места, она која су се продавала за 60 фунти, тапкароши „уваљују" за 4.510 фунти. А како се 25. мај буде приближавао, и када се, према проценама, 150 хиљада Немаца сјати у енглеску престоницу, цене ће само расти. Капацитет Вемблија је 86.000 места, али два клуба ће између себе оделити само 50.000 карата. Остатак иде Уефи, националним савезима, спонзорима, представницима медија... Да подсетимо, више од четврт милиона навијача Борусије из Дортмундаје аплицирало за карте за реванш утакмицу против Реал Мадрида. Више од 40.000 их је отпутовало у Шпанију, иако су добили само 10.000 карата.

13.05 - Још мало слика најпознатијег фудбалског стадиона на свету, украшеног и спремног за још једно финале Лиге шампиона.

13.00 - Сутра ће се два немачка дива борити за други најпознатији трофеј у свету фудбала, вероватно спорта уопште... РТС га се већ дочепао.

12.30 - Велики стадион за велику утакмицу...

12.00 - Србија ће имати свог представника на великом финалу на Вемблију. Невен Суботић. Сјајни штопер „милионера" планира да понови успех Бранислава Ивановића из прошле сезоне и да заседне са клупским друговима на кров Европе. Последња препрека, у виду ове године невероватног Бајерна, ће сигурно битии најтежа. "Да је неко писао сценарио ове сезоне не би могао да смисли бољи. Нико од нас не очекује да победимо, али управо то може да иде у нашу корист. Можемо имати вече за памћење, које ће памтити и будуће генерације, које ће тешко премашити тај успех", рекао је за лондонски "Стандард" репрезентативац Србије. "Надам се да финале неће бити као наше првенствене утакмице, или бар као наш последњи међусобни сусрет, који се завршио са 20 жутих картона. Утакмица би требало да буде коректна, да се игра квалитетан и јак фудбал, да не преовладају емоције и страсти". Суботић је исокристио прилику и да замоли навијаче да имају разумевање за Марија Гецеа, који, како каже, у Бајерн прелази јер има огромну жељу да ради са Пепом Гвардиолом.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 08. октобар 2024.
25° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи