Вембли уживо: Геце обновио повреду

Марио Геце и дефинитивно пропушта дуел са својим будућим клубом Бајерном. Клоп: Левандовски остаје у Борусији. Оливер Кан, легенда минхенског Бајерна, присећа се и призива 2001. годину, када су Баварци последњи пут били шампиони Европе. Клоп: Гундоган је фантастичан играч! Муке за Бадштубера и Пишчека.

19.11 - Франк Рибери нема дилему ко има веће шансе за освајање трофеја. "Једноставно, боља смо екипа. Одиграли су одлично против Реала, али ми ћемо мислити о нашој игри, не о њиховој. Ако одиграмо како умемо и дамо максимум, победићемо на крају. А знам да ћемо пружити на терену све што имамо, јер ко зна да ли ћемо још некада стићи до финала", рекао је Рибери.

17.10 - Медији су претходних дана спекулисали да ће Левандовски на лето прећи у Бајерн из Минхена, али и да је Манчестер јунајтед заинтересован за пољског нападача. На питање новинара да ли има новости када је Левандовски у питању, Клоп је рекао да он остаје у Борусији. "Не постоји тема 'Левансовски' за сада. Остатак тима и ја сада размишљамо само о финалу".

16.32 - Фудбалер Борусије Mарио Геце дефинитивно неће играти у финалу Лиге шампиона против Бајерна, пошто је на данашњем тренингу обновио повреду задње ложе. То практично значи да је Геце завршио каријеру у Дортмунду, јер ће наредне сезоне играти управо за Бајерн, ривала у финалу елитног такмичења. Њега ће у стартних 11 највероватније заменити Кевин Гроскројц. Навијачи "милионера" надају се да ће за дуел против Бавараца бити спреман и дефанзивац Матс Хумелс, који је пре четири дана повредио скочни зглоб.

15.48 - У финалу Лиге шампиона, између Бајерна из Минхена и Борусије из Дортмунда, учествоваће играчи 15 различитих националности, али међу њима неће бити Енглеза. По први пут у 58. година, колико траје такмичење за најјачи европску куп, у финалу ће се састати две екипе из Немачке. Утакмица на стадиону Вембли, капацитета 90.000, почеће у суботу у 20.45, а карте су одавно распродате. У финалној утакмици могли би би да наступе играчи из следећих земаља: Аустралије, Белгије, Бразила, Француске, Хрватске, Холандије, Аустрије, Перуа, Пољске, Швајцарске, Шпаније, Турске, Немачке, Украјине и Србије.

15.05 - Поред много познатих људи уз света фудбала, у Лондону ће се на финалу Лиге шампиона наћи и пуно људи из шоу-бизниса. У престоницу Енглеске стигли су Вил Смит и његов син Џејден.

14.26 - Са друге стране, Бурусија је фаворит за титулу на Вемблију ако у обзир узмемо 1997. годину када су до сада једини пут ''милионери'' постали прваци Европе. Наиме, те године Бајерн је освојио титулу у Немачкој, Штутгарт је играо финале Купа, Фортуна из Дизелдорфа је испала из Бундес лиге а у њу се пласирала берлинска Херта. Све се то догодило и ове 2013.године.

14.14 - Тешко је предвидети ко је фаворит у суботњем финалу ако у обзир узмемо историјске и статистичке податке. Бајерн је у предност ако као релевантан податак узмемо то да је у претходних шест година, тим који би избацио Барселону у полуфиналу обавезно славио и у финалу (Манчестер Јунајтед, Интер и Челси).

13.35 - Фудбалер Борусије из Дортмунда Марио Геце после три недеље паузе због повреде задње ложе прикључио се саиграчима на данашњем тренингу и биће спреман за финале Лиге шампиона против Бајерна. Геце је задњу ложу повредио у реванш утакмици полуфинала ЛШ против мадридског Реала 30. априла и од тада није био у конкуренцији за тим. На тај начин имаће прилику да се опрости од садашњег клуба у дуелу са будућим, и то у мечу за трофеј најбољег у Европи. Навијачи "милионера" надају се да ће за дуел против Бавараца бити спреман и дефанзивац Матс Хумелс, који је пре четири дана повредио скочни зглоб у поразу од Хофенхајма (2:1).

13.30 - У финалу Лиге шампиона, које у суботу на лондонском Вемблију играју фудбалери Бајерна из Минхена и Борусије Дортмунд, учествоваће играчи 15 различитих националности, али међу њима неће бити играча из земље која се сматра колевком фудбала - Енглеске. У финалној утакмици могли би би да наступе играчи из Аустралије, Белгије, Бразила, Француске, Хрватске, Холандије, Аустрије, Перуа, Пољске, Швајцарске, Шпаније, Турске, Немачке, Украјине и Србије, преноси немачка агенција ДПА. То је иначе и први пут у 58. година, колико траје такмичење за најјачи европски куп, да ће се у финалу састати две екипе из Немачке.

13.28 - Ова два финала најачих европских фудбалских такмичења за оба пола промовишу бивши фудбалер Кристијан Карембе и енглеска фудбалерка Ениола Алуко.

13.19 - На истом месту тренутно се налазе и пехари намењени освајачима Лиге шампиона и за жене и за мушкарце.

13.01 - Лондонски Трфалгар сквер је од данас у знаку финала Лиге шампиона. Много је пратећих садржаја везаних за велико финале. Један од занимњивијих експоната је и ова џиновска лопта.

 

12.15 - Јирген Клоп пун је речи хвале за Илкаја Гундогана, играча који је ове сезоне напросто експлодирао и сматра се једним од најбољих младих везних играча у Лиги шампиона. "Много је играча који могу да одиграју на малом простору, играју брзо, раде многе добре ствари... Али, да неко има такву визију, додавање, око за ситуацију - то је фантастично! И то га чини фантастичним играчем", изјавио је Клоп.

11.57 - Легендарни голман Бајерна и немачке репрезентације Оливер Кан пред финале на Вемблију присећа се последњег тријумфа Бавараца у Лиги шампиона, 2001. године. "Били смо под великим притиском, то је можда била и последња шанса генерације да учини нешто заиста значајно", изјавио је Кан, који је био један од јунака меча, пошто је одбранио пенал Маурисију Пелегрину и тако донео свом тиму трофеј шампиона Европе.

11.25 - Шта тек рећи за Холгера Бадштубера, дефанзивца Бајерна, који је ван терена још од децембра, а тек му предстоји десет месеци паузе, пошто га очекује нова операција предњих укрштених лигамената.

11.00 - Десни бек Борусије Лукаш Пишчек мораће на операцију, објавио је данас клуб из Дортмунда. Ипак, Пишчек ће бити у комбинацији за састав у финалном мечу против Бајерна, али се очекује да опоравак траје до новембра, па ће пропустити почетак нове сезоне.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 08. октобар 2024.
25° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи