Вембли уживо: Клоп као Џејмс Бонд!

Јирген Клоп изјавио да га Бајерн подсећа на негативца из филмова о Џејмсу Бонду и упозорио да његов клуб није супермаркет да Баварци купују шта им се прохте. Марио Геце неизвестан за финале? Минхенска филхармонија пружила подршку Бајерну. Главни судија великог финала биће Италијан Никола Рицоли.

19.29 - Када је реч о најбољим стрелцима екипа, то су Роберт Левандовски у Дортмунду са 10 голова и Томас Милер у Бајерну са 8 голова ове сезоне у Лиги шампиона.

18.55 - Што се трофеја у Купу и Лиги шампиона тиче, Баварци су у предности јер су за сад освојили четири титуле Европског шампиона. Борусија има једну титулу освојену 1997. године.

18.29 - Минхенска филхармонија пружила је подршку фудбалском клубу Бајерн пред финале Лиге Шампиона. Наиме, чланови филхармоније, предвођени диригентом Лорином Мацелом, су на концерту у обележјима Бајерна одсвирали химну Лиге шампиона и на тај начин дали свој допринос у подршци коју минхенски клуб добија од разних институција и група пред финале на лондонском Вемблију 25. маја.

16.45 - Марио Геце није данас тренирао са екипом, што је повећало сумње да неће бити спреман за финале. Геце, који се опоравља од повреде задње ложе, требало је да се врати пуном тренингу, али је данас тренирао индивидуално. У клубу су убеђени да ће Геце, који се повредио у утакимици полуфинала против Реала, бити спреман за дуел против свог будућег клуба. Поред Гецеа, данашњи тренинг "Милионера" пропустио је и Матс Хумелс, али је његов опоравак од повреде скочног зглоба "реалнији".

16.00 - Тимски аутобус Борусије из Дортмунда на путу ка Лондону...

15.00 - Прослављени фудбалер Реал Мадрида Мануел Санчиз рекао једа би волео да се "краљеви" угледају на Бајерн уколико желе да имају успеха у будућности. Реал Мадрид је ове године остао без трофеја, док су Баварци узели титулу Бундес лига и играће финале Лиге шампиона и Купа Немачке. „Верујем да је некада боље радити другачије од осталих, али ја не бих имао проблем да следимо пример Бајерна. Такав пројекат би требало да заживи једног дана", рекао је Санчиз.

14.00 - Дефанзивац Борусије Матс Хумелс већ недељама се повезује са Барселоном, али је репрезентативац Немачке изјавио да од тога (за сада) нема ништа. "Нисам у контакту ни са Барселоном нити са било којим другим клубом. Није моје да поричем нешто што људи измишљају. Када буде нечега, знаће се, ја ћу причати о томе. Једина ствар о којој тренутно размишљам је финале Лиге шампиона у суботу", јасан је Хумелс.

13.00 - Репрезентативац Немачке Лукас Подолски сматра да у финалу нема фаворита. "Бајерн је можда тренутно најјача екипа у Европи, али Клоп је 'позитивно луд' и зна како да мотивише своје играче пред велике мечеве. Наравно, волео бих да ајерн победи, нарочито због Јупа Хајнкеса, који ме је тренирао и који је фантастичан стручњак", изјавио је нападач Арсенала.

12.52 - Капитен Бајерна Филип Лам изјавио је да је његов тим гладан успеха, као и да неће потценити екипу Дортмунда, упркос доминантно освојеној титули шампиона Немачке. "Гладни смо успеха, што смо доказали кроз целу сезону. Неће нас заварати ни чињеница да смо убедљиво освојили титулу у Немачкој. Ми имамо свој курс и не намеравамо да скренемо са њега, што подразумева и освајање титуле шампиона Европе", истакао је Лам.

12.32 - Француски тренер Лоран Блан сматра да је Бајерн фаворит у финалу Лиге шампиона, али никако не отписује "милионере" из Дортмунда."Када погледатеначин на који је Бајерн стигао до финала, јасно је да су фаворити у мечу против Дортмунда. Ипак, Борусија је тим који сваког може да победи. Посебно ми се допада што су у финалу два тренера који доживљавају фудбалску игру на прави начин, те очекујем занимљив сусрет", изјавио је Блан.

12.00 - Јакуб Балшчиковски одушевљен је пласманом у финале Лиге шампиона и очекује да његови саиграчи дају свој максимум у "утакмици живота". "Мало нас је имало прилике да игра овако значајан меч. Ово је врхунац наше добре сезоне у Лиги шампиона и врло смо нестрпљиви да финале почне. Мислим да имамо квалитет да победимо и надам се да ћемо славити после финала", изјавио је популарни Куба.

11.00 - Тренер фудбалера Борусије Дортмунд Јирген Клоп рекао је данас да га Бајерн због финансијске моћи и политике довођења играча подсећа на "негативца из филмова о Џејмсу Бонду". Баварски клуб већ је договорио трансфер играча Борусије Марија Гецеа на крају сезоне за суму од 37 милиона евра. Немачки медији наводе да су Бајерну интересантна још два играча Борусије - Матс Хумелс и Роберт Левандовски. "Бајерн жели да попут Барселоне, доминира целу деценију. То је у реду ако имате новац, јер вам он повећава шансе за успех. Ипак, ни новац није увек гарант добрих резултата", рекао је Клоп и додао: "Ми нисмо супермаркет, али они желе наше играче јер знају да ми не можемо да их платимо као Бајерн. То вам је као у филмовима о Џејмсу Бонду, само што су они негативци. Ми не можемо да радимо као Реал или Бајерн и да не мислимо на порезе, а да будућим генерацијама оставимо да решавају наше проблеме. Ми радимо озбиљно и пажљиво. Имамо једну своту новца и зато нам играчи одлазе", објаснио је Клоп.

10.00 - Италијански судија Никола Рицоли добио је част да суди овогодишње финале Лиге шампиона између Бајерна и Борусије, 25. маја на лондонском Вемблију. Рицоли је међународни судија од 2007. године, 2010. је судио финале Европа лиге између Атлетико Мадрида и Фулама, а на европском првенству у Украјини и Пољској био је главни арбитар на три меча. Један од најбољих италијанских арбитара помоћ ће имати од Рената Фаверанија и Андрее Стефанија. Четврти судија биће Дамир Скомина из Словеније, док ће улога гол-судија бити поверена Ђанлуки Рокију и Паолу Таљавенту.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 08. октобар 2024.
26° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи