Пирло напада Глазгов, Ибрахимовић на Местаљи

Фудбалска Европа поново је у еуфорији, јер већ у уторак почиње нокаут фаза овогодишње Лиге шампиона. У првим мечевима осмине финала у Глазгову се састају Селтик и Јувентус, док ће у другој утакмици вечери Валенсија дочекати Парис Сен Жермен.

Јувентус је победом од 3:0 над прошлогодишњим прваком Европе Челсијем и тријумфом над Шахтјором у Украјини на Донбас Арени са 1:0, наговестио да би врло лако могао поново да се нађе у самом европском врху.

Читаве сезоне њихова игра зависи од фудбалског виртуоза Андрее Пирла, плејмејкера тима.
У првом мечу осмине финала путују у Глазгов, на дуел са Селтиком који је у групној фази победио Барселону на свом Селтик Парку са 2:1. На том мечу шкотски гигант прославио је јубилеј, 125 година од оснивања клуба.
Подсећања ради, Селтик је био шампион Европе 1967. године када су у финалу у Лисабону победили Интер са 2:1. Само три године касније играли су поново у финалу, где су поражени од Фејнорда.

Јувентус је два пута био шампион Европе. Први пут 1985. предвођени Мишелом Платинијем фудбалери Јувентуса победили су Ливерпул у финалу са 1:0. Управо је Платини био једини стрелац на мечу, а за популарну Стару даму у нападу је играо чувени Паоло Роси.
Чекали су једанаест година, а у сезони 1995/96 поново су се нашли у финалу и то са Ајаксом. Јувентус је победио после извођења једанаестераца а одлучујући гол за Јуве постигао је Владимир Југовић.

Селтик и Јувентус до сада су одиграли само два међусобна мечау Лиги шампиона и то у сезони 2001/02. Јувентус је у Торину победио са 3:2, док је Селтик тријумфовао у Глазгову са 4:3. У редовима Јувентуса игра велики број фудбалера који, пре свега имају велико искуство играња на евро сцени и управо би то могло бити пресудно у овом двомечу, јер Селтик се већ годинама ослања искључиво на младе снаге из сопствене школе фудбала, а за њих је сам пласман у осмину финала својсврсни успех. Јувентус је, ипак благи фаворит.

Са друге стране Валенсија и Парис Сен Жеркмен никада се нису састајали у најквалитетнијем клупском такмичењу Европе. Валенсију, као и прошле сезоне предводе капитен Солдадо и Бразилац Жонас са по четири гола у групној фази.Они су главна снага тима.
Ипак, меч ће протећи у знаку великих појачања популарних Светаца из Париза. У овом зимском прелазном року, ПСЖ је довео бразилца Лукаса Моуру из Сао Паола и за њега платио чак 40 милиона евра, што је највећи трансфер ове сезоне.

Поред тога, у Париз је стигао и Дејвид Бекам, повратник у европски фудбал. Ипак, тренер Анћелоти има толико велики избор фудбалера, да се за место у шпицу поред Ибрахимовића боре Жереми Менез, Лавеци, Лукас Моура, Пасторе...
Ипак, на Местаљи ће Валенсија имати велику подршку навијача, што би могао бити велики мотив за популарне Слепе мишеве, тако да ће одбрана Парис Сен Жермена бити на великом испиту. Ипак, не треба заборавити да одбрану гостију на мечу у Валенсији предводи један од најбољих дефанзиваца данашњице, Бразилац Тијаго Силва, тако да је јасно ко на папиту има бољи тим и ко ће бити фаворит у овом двомечу.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 08. октобар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи