Читај ми!

Роналдо се враћа у Манчестер

Три сјајна меча у осмини финала Лиге шампиона. Кристијано Роналдо, овога пута у белом дресу, поново на Олд трафорду. Барселона иде у Милан, а Арсенал дочекује захуктали минхенски Бајерн. Занимљиво и на мечевима Шахтјор–Борусија Дортмунд и Порто–Малага. Невероватном случајношћу, истих осам парова извучено и на проби жреба у среду.

Финале Лиге шампиона игра се 25. маја на лондонском стадиону Вембли. Пут 16 најбољих екипа Старог континента ка другом финалу Лиге шампиона у Лондону, у три године, сада је познат.

На жребу који је, као и обично, био полудиригован, а који је одржан у Ниону, извучени су парови осмине финала најеминентнијег европског и светског клупског такмичења. Издвајају се, по квалитету и реномену екипа која ће међусобно играти, три пара.

Најзанимљивије, без дилеме, биће на двомечу Реал Мадрид–Манчестер Јунајтед. Енглески тим, повлашћен јер је у жреб ушао као носилац, има предност реванша на свом терену. Повратак Кристијана Роналда на Олд трафорд свакако ће бити тренутак који ће фудбалска јавност помно испратити.

Други пар који чине два европска великана је Милан–Барселона. Фаворит је јасан, када се узме у обзир трернутна форма и квалитет екипа, али "росо-нери" су познати као тим који може, када имају свој дан, да парира Каталонцима.

Трећи меч који вреди издвојити јесте Арсенал–Бајерн Минхен. Захуктали Бајерн иде на ноге екипи коју Арсен Венгер, готово ни из чега, прави изнова сваке године.

У осталим мечевима играће: Галатасара–Шалке, Селтик–Јувентус, Шахтјор–Борусија Дортмунд, Порто–Малага и Валенсија–Пари Сен Жермен.

Занимљиво је, или можда бизарно, да су ово исти они парови који су били извучени и јуче, на генералној проби жреба.

Термини одигравања првих утакмица осмине финала Лиге шампиона су 12, 13, 19. и 20. фебруар. Реванш мечеви су на програму 5, 6, 12. и 13. марта.

Сви парови осмине финала Лиге шампиона:

Галатасарај–Шалке
Селтик–Јувентус
Арсенал–Бајерн
Шахтјор–Борусија Дортмунд
Милан–Барселона
Реал Мадрид–Манчестер Јунајтед
Валенсија–Пари Сен Жермен
Порто–Малага

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 09. октобар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи