Шампион елиминисан

После вечерашњих мечева Лиге шампиона једна ствар је сигурна, Челси неће одбранити титулу европског првака. Лондонски клуб на свом терену демолирао Нордсјаленд, али и то је било недовољно за друго место. Јувентус тријумфовао на гостовању против Шахтјора и заузео прво место у групи. Барселона на свом терену играла без голова против Бенфике. Селтик направио подвиг и победом над московским Спартаком пласирао се у осмину финала елитног такмичења.

За разлику од прошле ноћи када су најзанимљивији били мечеви који су одлучивали о трећем месту и путнику у Лигу Европе, ове ноћи било је много занимљивије.

Европски шампион Челси завршио је елитно такмичење и наставиће да се надмеће у Лиги Европе. Изабраници Рафе Бенитеза на свом терену демолирали данског првака Нордсјаленд са 6:1, али то им је било недовољно да заузму једно од прва два места групе Е.

У истој групи Јувентус је у Украјини био бољи од Шахтјора, који је раније обезбедио пласман даље, са 1:0. Гол којим је Јувентус прошао у следећу фазу постигао је Александар Кучер, који је савладао сопственог голмана Андреја Пјатова. Занимљиво је да су сви прогнозирали да ће овај меч да се заврши нерешеним резултатом који је одговарао обема екипама, али је торински клуб на крају однео победу.

Прво место у групи Е припало је на крају Јувентусу који је освојио 12 бодова, Шахтјор и Челси освојили су по десет, али је украјински тим бољи у међусобним дуелима, док је Нордсјаленд заузео четврту позицију са једним освојеним бодом.

У групи Ф није било изненађења. Бате Борисов надао се чуду у Минхену против Бајерна и киксу Валенсије, али ништа од тога се није догодило. Бајерн је био немилосрдан према Белорусима победивши резултатом 4:1.

Валенсија није чекала исход тог меча већ је пролаз у наредну рунду обезбедила тријумфом на гостовању против Лила од 1:0. Једини погодак постигао је Џонас у 36. минуту из пенала.

Најзанимљивије је било у групи Г где су се три тима борила за друго место. Барселона која је одавно обезбедила пролазак у Лигу шампиона на свом терену одиграла је нерешено против Бенфике. То је било први пут после три и по године да Каталонци у елитном такмичењу одиграју меч без погодака. Иако голова није било, утакмица је обиловала шансама.

И док су у Шпанији играчи Барселоне и Бенфике промашивали, Селтик је искористио своју шансу, и победом над московским Спартаком, пласирао се у наредну рунду. Одлучујући гол постигао је Комонс у 83. минуту. Претходно је Селтик повео голом Хупера, док је изједначио Ари.

У овој групи Барселона је са 13 бодова завршила на челној позицији, Селтик је други са десет бодова, Бенфика је трећа са осам бодова, док је Спартак сакупио само три.

Занимљиво је било и у групи Х где су у наредну рунду отишли Манчестер Јунајтед и Галатасарај, док је Клуж освојио треће место. И овде се водила битка за другу позицију која је на крају припала турском тиму, иако на почетку мечева није изгледало да ће бити тако.

Клуж је на сред Олд трафорда дошао до победе над Манчестер Јунајтедом од 1:0, а једини стрелац на мечу био је Луис Алберто.

За то време Галатасарај је губио на гостовању против Браге. Тако је било све до 58. минута када је Бурак Јилмаз изједначио. У финишу меча исти играч постигао је и други погодак који је потврдио победу турског тима.

Иако су Клуж и Галатасарај завршили такмичење са по десет бодова, у наредну рунду Лиге шампиона иде тим из Истанбула због бољег односа у међусобним дуелима.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 09. октобар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи