Распродаја Холанђана

После куповине сензационално скупих појачања, на дневном реду мадридског Реала је продаја играча. Након Хунтелара који је прешао у Милан, Снајдер се преселио у комшијски Интер, брзоноги Робен у Бајерн из Минхена, а четврти Холанђанин Ван дер Варт прелази у енглеску лигу.

Након велике куповине, челници Реала из Мадрида одлучили да распродају прекобројне играче.

Арјен Робен званично је постао члан минхенског Бајерна за 22 милиона и 250 хиљада фунти. Иако се истицао феноменалним партијама у Реалу, и некада био једина светла тачка у тиму, Робен је такође прекобројан у новим "галактикосима", па је био приморан да промени средину.

Поред Робена, Весли Снајдер је после неколико недеља преговарања пристао да пређе код Жозеа Муриња у Интер.

И поред тога што су му у Реалу рекли да не рачунају на њега, Снајдер није желео да напусти клуб, али га је Мурињо ипак убедио да пређе у Интер, и то СМС порукама.

"У претходних неколико недеља добио сам неколико СМС порука од Муриња преко којих ми је саопштио да има велику жели да ме види у дресу Интера. Због тога сам веома поносан и срећан што сам постао део екипе италијанског шампиона", рекао је Снајдер.

Интер је за ангажовање Снајдера морао да издвоји 13 милиона и 350 хиљада фунти.

Први Холанђанин који је напустио Реал, још на почетку прелазног рока, је Клас Јан Хунтелар који је прешао у Милан за 13 милиона и 350 хиљада фунти.

Иако је добро почео у Реалу, и постигао осам голова на 20 утакмица, Хунтелар је појачао Милан, јер за њега није било места у нападу мадридског Реала.

Хунтеларов, Робенов и Снајдеров саиграч из репрезентације Холандије, Рафаел Ван дер Варт је последњи Холанђанин на излазним вратима Реала, а каријеру  ће највероватније наставити у Премијер лиги. Медији су писали да је врло близу Ливерпула, али се сада појавила информација да би Ван дер Варт волео да појача редове "тобџија".

Осим поменутих играча Реал су напустили и Хајнце, Савиола, Хави Гарсија, Негредо и Парехо, а након истека уговора отишли су Канаваро, Салгадо и голман Кодина.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи