Век и четврт Селтика

Прошло је 125. година од када је основан један од симбола острвског фудбала, фудбалски клуб Селтик. На рођенданску забаву тиму са Селтик парка долази Барселона, вероватно најбољи клуб садашњице. Најпознатији тројац каталонског тима - Меси, Инијеста и Ћави - искористио је ову прилику да искаже своје поштовање према клубу који има скоро десет милиона навијача широм света.

Каталонски гигант Барселона увеличала је Селтикову прославу поводом 125. годишњице клуба. Три највеће звезде тима са Ноу Кампа одвојиле су време од припреме самог меча како би се придружили слављу.

Главни део прославе уприличен је у Сент Мери цркви у делу Глазгова који носи име Калтон. Управо на овом месту браћа Волфрид су основали Селтик 6. новембра 1887. године.

„Људи који су имали визију и амбицију да оснују Селтик би били, сигуран сам, изузетно поносни на све штоје овај клуб постигао. И док је клуб растао и развијао се, никада није престао да буде одан принципима под којима је основан", рекао је тренер Селтика Нил Ленон.

„Селтик је прошао толико тога, дуг пут је иза нас и сада играмо против најбољег тима на свету", рекао је извршни директор Питер Лоуел.

„Част је и привилегија бити део овог клуба", истакао је на крају Лоуел.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 09. октобар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи