Недвед дефинитивно пензионер

Легендарни чешки фудбалер, Павел Недвед, дефинитивно је решио да "окачи копачке о клин", објаснивши то жељом да "пензионерске" дане посвети породици.

Чешки фудбалер, и дугогодишњи члан Јувентуса, Павел Недвед дефинитивно се опростио од активног играња фудбала.

После дуготрајног размишљања, Недвед је ипак одлучио да "окачи копачке о клин", и да се посвети породици.

"Одлучио сам да не прихватим ниједну понуду коју сам добио последњих недеља, и да коначно завршим играчку каријеру. Желим да се посветим породици, жени и деци", рекао је Недвед на свом званичном сајту.

Недвед је играчку каријеру почео у Дукли из Прага, одакле је прешао у Спарту. У Серију А дошао је 1996. године, у Лацио, и са њим освојио Куп Италије 1998. и 2000. године, као и Скудето у сезони 1999/2000, Куп победника купова 1999. године, Супер куп Европе и Супер куп Италије 1998. и 2000. године.

Јувентусу се прикључио 2001. године, када је заменио легендарног Зинедина Зидана који је отишао у Реал. Са торинским клубом био је шампион 2002. и 2003. године, а узео је и Супер куп Италије исте године. Такође је 2003. године освојио Златну лопту ФИФА.

Дино Зоф о Павелу Недведу

Бивши тренер Лација, и легенда италијанског фудбала, Дино Зоф рекао је да му је жао што је Недвед завршио каријеру.

"Недвед је увек био фудбалер на кога сте могли да се угледате. Од првог тренутка у Лацију, до последњег у Јувентусу", рекао је Зоф за спортски сајт "Гол".

Дино Зоф признао је да му је жао што се "играч као што је Недвед повукао", али схвата жељу Чеха да се посвети породици.

Поред свих трофеја које је освојио, фали му трофеј Лиге шампиона. Био је веома близу освајања и тог трофеја, али је Јувентус поражен од Милана у финалу.

"Није важно што Недвед није освојио Лигу шампиона. Много је дао фудбалу, и то је најбитније", пун је хвале о свом бившем играчу.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи