Лил након продужетка, трилер у Кијеву

Екипе Лила, Спартака из Москве, Динама из Кијева, Клужа и Селтика избориле су пласман у групну фазу Лиге шампиона. Клуж и Селтик доста рутински савладали Базел, односно Хелсингбог. Спартак из Москве до самог краја стрепео против Фенера, кијевски Динамо умало прокоцкао два гола преднсоти против Борусије из Менхенгладбаха. Лил тек након продужетака сломио јако добру екипу Копенхагена.

Пласман у Лигу шампиона после баража остварили су Селтик, Динамо Кијев, Клуж, Спартак Москва и Лил.

Динамо из Кијева се играо са нервима својих присталица јер јер у једном тренутку успео да прокоцка предност од 3:1 са којом се вратио из Менхенгладбаха.

Првих 45 минута меча за Кијевљане одиграо је репрезентативац Србије Милош Нинковић, а заменио га је дефанзивно оријентисани Огњен Вукојевић.

Управо је у наставку Борусија стигла прво до једног поготка након грешке украјинског репрезентативца Качеридија, а онда и до другог. Предност је дуплирао Аранго.

Ипак, наде гостију да могу до чуда и проласка у Лигу шампиона распршио је Идеје поготком у 88. минуту утакмице.

Клуж је стигао до још једне победе у мечу са швајцарским Базелом. За то, довољан им еј био само један добар цетнаршут Валентеа и још бољи ударац главом Капетаноса. Укупним скором од 3:1, румунски тим поново је изборио место у Лиги шампиона.

Селтик је поново рутински савладао шведски Хелсингборг. Први гол на Хемпден парку постигао је Хупер на асистенцију Самараса после корнера. Други гол био је дело Ванјаме, па тако Селтик са укупном победом од 4:0 иде у групну фазу Лиге шампиона.

Као што се и предвиђало, јако узбудљуво је било у Турској. Спартак из Москве успео је да одбрани предност од 2:1 из првог сусрета, понајвише захваљујући поготку Арија на самом старту меча. Домаћин је успео да изједначи преко Мусе Соуа 20-так минута пре краја, али за више од тога нису имали снаге.

Милош Красић је почео сусрет, али га је завршио већ у 16. минуту због повреде задње ложе. Последњих десет минута Спартак је имао играча мање због другог жутог картона Де Зеува.

Лил је на свом терену јурио гол заостатка из првог сусрета. Прво је успео да анулира предност јако солидних Данаца у 43. минуту поготком Дињеа. У друго полувремену погодака није било, па је тако меч отишао у продужетке.

У њима су се боље снашли играчи француског тима, па је тако Де Мело ударцем главом у 105. минуту решио питање победника овог двомеча.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 09. октобар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи