УЕФА мења правила због Банета

Челси неће имати корист, али неки други клуб вероватно хоће од најаве Уефе да ће променити правила у веѕи са жутим картонима. Европска фудбалска организација најавила да ће размотрити могућност да се играчи не суспендују за финале после жутих картона зарађених у полуфиналима. Челси ће због правила које је на снази у финалу играти без Ивановића, Рамиреса и Меирелеша.

Европска фудбалска федерација (УЕФА) саопштила је да ће ускоро разматрати могућност да се играчи не суспендују за финале после жутих картона зарађених у полуфиналним мечевима клупских такмичења.

Правило према коме играч који у полуфиналном мечу заради трећи жути картон у неком такмичењу ипак има право да наступа у финалу пре две године је увела Светска фудбалска федерација (ФИФА).

За таквим правилом највише жале фудбалери Челсија који су у полуфиналном дуелу са Барселоном у уторак остали без три фудбалера за финале због жутих картона.

Осим репрезентативца Србија Бранислава Ивановића лондонски клуб биће ослабљен и за Бразилца Рамиреса и Португалца Раула Меирелеша.

Увођење новог правила предложиће Комитет за клупска такмичења Уефе, а коначну одлуку донеће извршни одбор те организације на чијем је челу Мишел Платини.

Уефа је саопштила да ће Дисциплински комитет разамтрати и повећање казне играчу Челсија Џону Терију, који је искључен на полуфиналном дуелу Лиге шампиона против Барселоне и такође ће пропустити финале.

Тери ће можда морати да прескочи још неки меч, а одлуку о томе донеће дисциплински комитет на заседању 24. маја.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 09. октобар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи