Читај ми!

Реформа Лиге шампиона

Уместо 32, Лига шампиона имаће 64 клуба, укида се Лига Европе, а ново такмичење стартује 2016. године. То су најаве које долазе од председника УЕФА Мишела Платинија, а уколико се остваре, то ће бити највеће промене у евротакмичењима још од 1992. године.

Када је 1992. године Куп европских шампиона почео да се игра у две групе, то је била само најава највеће реформе елитног европског такмичења из којег се изродила Лига шампиона.

Две деценије касније, председник УЕФА Мишел Платини спрема нову револуцију у елитном европском такмичењу.

Према писању немачког Билда, први човек европског фудбала прошириће Лигу шампиона са досадашња 32 на 64 клуба, а истовремено би Лига Европе била укинута.

На тај потез Платини се, наводно, одлучио зато што је незадовољан како је Лига Европе испала после трансформације из Купа УЕФА.

Платинију се не допада што највећи европски клубови, поготово они са Острва, не поштују превише то такмичење и најчешће наступају у резервним саставима. Такође, Лига Европе доноси далеко мање новца од Лиге шампиона.

Нова, трансформисана Лига шампиона са 64 клуба почела би 2016. године, а три фудбалске велесиле – Енглеска, Немачка и Шпанија – за то такмичење дале би по шест клубова.

Број коментара 44

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 09. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи