Минхен, Лондон, Лисабон...

Португалска престоница, тачније стадион Луж, биће домаћин финала најеминентнијег клупског такмичења 2014. године. Исте године финале Лиге Европе биће одиграно у Амстердаму, одлучено је у Ниону.

Финале Лиге шампиона у сезони 2013-2014. биће одиграно на лисабонском Стадиону светлости.

Популарни Луж, дом фудбалера Бенфике, угостиће две најбоље екипе Европе за две сезоне, након што шампион Старог континента буде одлучен на Алианц арени у Минхену, односно на Вемблију у Лондону у сезони 2012-2013.

Оваквој одлуци Европске фудбалске федерације, да управо португалска престоница буде домаћин најбитније утакмице клупског фудбала, није допринео искључиво изглед реновираног Лужа, већ у успеси које португалски клубови бележе у претходним сезонама.

Биће то прво финале у главном граду Португала после 1967. године, када је Селтик славио против Интера са 2:1.

Истовремено, донета је одлука да се финале Лиге Европе 2014. године одигра на новом стадиону Јувентуса у Торину. Ове сезоне, финале Лиге Европе одиграће се на велелепној Националној арени у Букурешту, стадиону који је отворен 2011. године. На њему своје мечеве играју чак четири румунска клуба - Стеауа, Динамо, Рапид и Оцелул. Следеће године финале ће бити одиграно на Амстердам арени, где наступа Ајакс.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 09. октобар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи