Читај ми!

Барселона и мотивисани Пантер излазе на црту непобедивој Звезди

Кошаркаши Црвене звезде играју вечерас од 20.00 часова у "Београдској арени" против Барселоне утакмицу четвртог кола Евролиге. Резултат и најважнија дешавања на терену можете пратити на нашем порталу.

Барселона и мотивисани Пантер излазе на црту непобедивој Звезди Барселона и мотивисани Пантер излазе на црту непобедивој Звезди

Ни највећи оптимисти међу навијачима Црвене звезде вероватно нису смели пред почетак сезоне наглас да прогнозирају да ће црвено-бели четврто коло Евролиге дочекати као једини тим са савршеним скором 3-0.

После успешног гостовања у Паризу и победе над Басконијом у "Арени" можда се и могло посумњати да је помогао (макар на папиру) лакши распоред, али је изванредном партијом против Фенербахчеа у Истанбулу пре три дана тим Јаниса Сферопулоса доказао да има решење и за најбоље противнике и да велике амбиције нису (поново) само празна прича.

Препуна самопоуздања и усамљена на врху табеле, Звезда ће у другом чину овонедељног дуплог кола Евролиге вечерас од 20.00 часова угостити славну Барселону пред пуним трибинама "Београдске арене".

Навијачи су добили специјалну позивницу да увеличају "звездашки дан", који ће почети од 16.00 сати на Стадиону "Рајко Митић", где ће фудбалери Звезде дочекати нишки Раднички, након чега ће сва пажња и енергија црвено-беле јавности бити усмерене ка Новом Београду.

Гласна подршка биће преко потребна јер, историјски гледано, Барселона је тим који никако не лежи Звезди. Каталонци су нанизали 11 победа у међусобним дуелима, а црвено-бели на тријумф чекају још од 20. октобра 2017, када је у Београду било 90:82 за црвено-беле.

Кевин Пантер се наоштрио пред гостовање у Београду

У овом тренутку, Барселона стиже у престоницу Србије са скором 2-1. Евролигашку сезону је отворила неочекиваним поразом од Жалгириса у Каунасу (67:74), али је потом нанизала два тријумфа код куће - против берлинске Албе (88:73) и у среду против Монака (86:71).

Каталонци су у трећој рунди деловали моћно и убедљиво. Максимално су успорили нападачку продукцију талентоване бековске линије Монака, а у нападу умели да пронађу разноврсна и квалитетна решења.

Најквалитетнија је понуди Кевин Пантер, који је против "кнежева" одиграо убедљиво најбољу партију откако је летос црно-бели дрес заменио бордо-плавим. Постигао је 21 поен, погодио три тројке из осам покушаја и поделио три асистенције. Доскорашњи капитен Партизана наоштрен стиже у Београд.

Уз искусне староседеоце, попут Николаса Лапровитоле, Џабарија Паркера, Томаша Саторанског и Јана Веселог, још једног бившег играча Партизана, Пантер се већ сада наметнуо као један од лидера освеженог Барсиног тима, који са клупе предводи Ђоан Пењароја.

Шпански стручњак је каријеру градио искључиво у домовини. Тренирао је Андору, Манресу, Валенсију, а са Бургосом је две године у низу освајао Фибину Лигу шампиона. Почетак претходне сезоне дочекао је на клупи Басконије, али је након траљавог старта смењен већ у октобру и од тада је био без посла.

Ако занемари неуспех против Реал Мадрида у Суперкупу Шпаније и пораз у Литванији, где никада није лако изаћи на црту Жалгирису, Пењароја може бити задовољан почетком сезоне. За разлику од великог броја евролигаша, укључујући и Црвену звезду, који су већ стигли да упишу по који пораз у домаћим шампионатима, Барселона се за сада није дала изненадити у шпанској АЦБ лиги.

Каталонци су, уз Уникаху, једини непоражени тим у Шпанији. Нанизали су тријумфе над Гранадом, Љеидом и екипом Тенерифа, мада у последња два кола нису били убедљиви. На два гостовања славили су са по четири поена разлике.

Новог тренера Барселоне сигурно радује и податак да је његов тим после прва три кола Евролиге лидер такмичења по броју асистенција. Сакупио их је укупно 67, односно 22,3 по мечу. Најзаслужнији за то је искусни Аргентинац Николас Лапровитола, који је у просеку делио шест асистенција по мечу. Прати га у стопу Томаш Саторански са 5,3.

Евролига, четврто коло:

Четвртак:
Алба - Фенербахче 71:78
Макаби - Партизан 79:91
Милано - Жагирис 82:85
Бајерн - Париз 109:107
Реал Мадрид - Панатинаикос 90:86

Петак:
Монако - Виртус 19.00
Ефес - Олимпијакос 19.30
Црвена звезда - Барселона 20.00
Асвел - Басконија 20.30

петак, 18. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи