Барса победила Монако, Пантер се наоштрио пред гостовање у Београду

Кошаркаши Барселоне победили су на свом паркету екипу Монака резултатом 86:71 у последњој утакмици трећег кола Евролиге.

Барса победила Монако, Пантер се наоштрио пред гостовање у Београду Барса победила Монако, Пантер се наоштрио пред гостовање у Београду

Након три одиграна кола, Црвена звезда је једини непоражени тим у Евролиги. Први неуспех забележио је и Монако, који је вечерас убедљиво изгубио од Барселоне у Шпанији. Пред гостовање у "Београдској арени" и дуел са црвено-белима у петак, Каталонци су уписали свој други тријумф у елитном европском такмичењу.

Уочи пута за Београд, наоштрио се доскорашњи капитен Партизана Кевин Пантер, који је приказао убедљиво најбољу партију откако је летос црно-бели дрес заменио бордо-плавим. Постигао је 21 поен, погодио три тројке из осам покушаја, поделио три асистенције и био најефикаснији играч утакмице.

Барселона је изузетно ефикасно одиграла прву четвртину и после десет минута кошарке стекла осам поена предности - 26:18. Тромо су Каталонци ушли у меч, дозволили су Монаку да поведе са 7:2, али су брзо одговорили серијом 10:0, за коју је најзаслужнији био Пантер са две убачене тројке.

Монако се већ тада мучио да пронађе пут до коша поред агресивне одбране, коју је Барса наплатила на другом крају терена, па је у финишу првог квартала, после тројке Лапровитоле, први пут имала и двоцифрену залиху (26:16).

Ипак, лако су Каталонци испустили незанемарљиву предност. Током прва три минута у другом периоду убацили су само један поен, а примили девет и допустили Монаку да експресно дође до изједначења.

Све до последњих тренутака првог полувремена ниједан тим није направио осетнију разлику, али су изабраници Саше Обрадовића у погрешно време нанизали неколико брзоплето изгубљених лопти и омогућили Каталонцима да из брже игре у транзицији дођу до лаких поена и на велики одмор оду са задовољавајућих плус осам - 47:39.

И оно мало енергије кошаркаша Монака из првог полувремена као да је остало у свлачионици. Губили су гости лопте, мучили се да организују смислене нападе и промашивали, па је Барса, на крилима инспирисаног Пантера, подржаног добрим ролама Џабарија Паркера и Јана Веселог, решила трећу четвртину у своју корист резултатом 24:15 и у последњих десет минута ушла са великих плус 17 - 71:54.

Чим је почео последњи квартал (74:54) Дарио Бризуела је погодио тројку и приуштио свом тиму огромних 20 поена предности, недостижних за потпуно индиспонирани и летаргични Монако, који вечерас у својим редовима није имао расположених појединаца.

Само пет тројки су гости погодили из 17 покушаја. Мајк Џејмс је убацио за своје стандарде скромних 11 поена. Један више постигао је Алфа Дијало, док је са 13 предњачио Ели Окобо. Није са четири поена много помогао ни Џордан Лојд, који се недавно изненада вратио у Монако из Макабија.

Поред Кевина Пантера, победи Барселоне допринео је и Џабари Паркер са 16 поена и пет скокова. Лапровитола је убацио 13, а Весели 10 поена.

Већ у четвртак почиње наредна рунда Евролиге. Барселона путује за Београд, где је у петак чека Црвена звезда, док Монако истог дана дочекује Виртус, једини тим који још увек није осетио укус победе.

Евролига, треће коло:

Уторак:
Алба - Асвел 84:79
Фенербахче - Црвена звезда 57:76
Макаби - Ефес 93:91
Олимпијакос - Олимпија Милано 89:68
Басконија - Реал Мадрид 76:72
Париз - Панатинаикос 84:80
Виртус - Жалгирис 71:68
Партизан - Бајерн 86:78

Среда:
Барселона - Монако 86:71

четвртак, 17. октобар 2024.
10° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи