Марка: Хезоња се враћа у Барселону

Хрватски репрезентативац Марио Хезоња напустиће Реал Мадрид и враћа се у Барселону, јавља шпанска "Марка".

Марио Хезоња ће потписати уговор са Барселоном на четири сезоне, сазнаје Марка.

Репрезентативац Хрватске је одлучио да напусти Реал Мадрид пошто није успео да се договори о наставку сарадње са "краљевским клубом". Реал није испунио Хезоњине финансијске услове, а Хрват није задовољан ни минутажом и улогом коју је имао у екипи.

Хезоња је већ играо за Барселону од 2012. до 2015. године, пре него што је отишао у НБА.

Понуда коју су Каталонци изнели, а коју је Хрват прихватио, вредна је три милиона евра нето по сезони и чини га једним од најплаћенијих играча у Европи, поред Шејна Ларкина, Мајка Џејмса и Кендрика Нана, пише Марка.

Хезоња је током сезоне повезиван са Панатинаикосом, за који је играо по повратку из НБА лиге, за њега се претходних недеља распитивао Партизан, а постојала је и могућност да се врати у Сједињене Државе, наводи Марка.

Марио Хезоња је професионалну каријеру почео у Барселони, у коју је стигао 2012. са само 17 година. Остао је у Каталонији до 2015, након чега је играо у НБА лиги за Орландо, Њујорк и Портланд. У Европу се вратио у сезони 2021/22. и заиграо за Панатинаикос. Претходне две сезоне био је члан Реала, са којим је освојио титулу првака Шпаније ове сезоне и Евролигу прошле сезоне.

петак, 21. јун 2024.
33° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије