Дончић: Имамо још посла, морамо да упишемо још четири победе

Кошаркаш Даласа Лука Дончић изјавио је да његова екипа има још посла и да мора да упише још четири победе да би дошла до титуле, преносе амерички медији.

Кошаркаши Далас маверикса пласирали су се у финале НБА лиге победом над Минесота тимбервулвсима резултатом 124:103 у петом мечу финала Западне конференције.

Кошаркаши Даласа ће покушати да дођу до другог шампионског прстена у трећем финалу у ком ће играти против Бостона.

"Био је веома тежак пут, али није завршен. Има још посла, морамо да упишемо још четири победе, али мислим да смо барем данас заслужили да мало славимо. Ово је лудо. Ми смо сјајан тим, али оно још важније јесте да имамо сјајне момке у тиму почев од играча до тренера. Држимо се заједно, играмо кошарку, успели смо да победимо неке веома добре екипе на путу довде. Сада нас чека најбољи тим у лиги који је имао најбољи скор у лигашком делу. Морамо да одиграмо сјајну кошарку како бисмо их победили", истакао је Дончић који је проглашен за МВП-а финалне серије Западне конференције.

Предстојеће финале има посебан значај за кошаркаша Даласа Кајрија Ирвинга, који је две године наступао за Бостон.

"Имао сам тешка времена у Бостону, суочавајући се са смрћу у мојој породици и стварима ван терена које нисам био спреман да решим. Сада када могу да се изразим како се осећам, спреман сам да се вратим у Бостон. Знам да играмо против сјајног тима који је изборио пут до НБА финала. Страшан су и поштен противник, очекујем да најбољи тим на крају победи", истакао је Ирвинг.

Прва утакмица финала играће се шестог јуна, а Бостон има предност домаћег терена. Екипа која прва дође до четири победе у серији постаће нови шампион НБА лиге. 

четвртак, 20. јун 2024.
34° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије