Звезда игра против ФМП-а, а на видику јој Партизан

Кошаркаши Црвене звезде од 18.00 у "Штарк арени" дочекују екипу ФМП-а у мечу 17. кола АБА лиге.

Звезда игра против ФМП-а, а на видику јој Партизан Звезда игра против ФМП-а, а на видику јој Партизан

Предност Црвене звезде на лидерској позицији АБА лиге је још увек недостижна. После пораза од Цедевита Олимпије у Љубљани су одговорили убедљивом победом над Борцем у "Арени".

Црвено-белима је много већи проблем Евролига. Изостанак Милоша Теодосића, Николе Топића и Немање Недовића нужно је повећао минутажу и улогу Адама Ханге, Јага дос Сантоса и новајлије Џавонтеа Смарта. После великих смена у вођству, Душко Ивановић је успео да други пут ове сезоне са Басконијом оствари победу против бившег тима.

Као што бива са већином тимова у регионалном такмичењу, мечеви АБА лиге служе црвено-белима за одмарање носилаца и давање веће минутаже играчима улоге. Обзиром на проблеме са повредама у спољној линији, оптерећење ће поново бити на Ханги и Дос Сантосу. Смарта очекује деби у регионалном такмичењу. 

ФМП - двоструки првак упао у просек

Први српски клуб који је освојио титулу у АБА лиги сада већ давне 2004. године, па се поновио 2006, сада се бори за моменат релевантости. Појави се по које интересантно име, изненаде неке фаворите, али одавно нису међу најјачима. Тренутно су на 12. месту са пет победа и 11 пораза.

Чак и при погледу на тимску статистику, у главним категоријама су углавном испод просека. Једино се истичу у броју добијених фаулова (друго место) и направљених фаулова (прво место). Веровали или не, имају трећу најбољу клупу у лиги, која им доноси 37,8 поена. Поени, скокови, асистенције, блокаде, украдене лопте, проценти шута за два и три - ни у једној од тих категорија нису бар просек или изнад. У преводу: чврсти су, али зато не погађају.

Првак Европе са селекцијом Србије до 18 година на првенству у Нишу, Ненад Стефановић је смењен са клупе "пантера", екипу води Стеван Мијовић.

"Иза нас је период када смо имали серију важних утакмица и којом можемо бити половично задовољни. После два узастопна пораза једина опција за нас је био повратак у халу и јак рад на тренинзима. То смо и урадили. Гостовање Звезди биће права прилика да покажемо напредак на пољу дефанзиве и агресивности која је дефинитивно изостала у претходне две утакмице”, рекао је Мијовић за клупски сајт.

У редовима тима из Железника су два добро позната лица навијачима Звезде. Прекобројни ветеран Огњен Кузмић је из Звезде послат у ФМП, а црвено-бели дрес је носио и Црногорац Бојан Суботић од 2011. до 2013. године, освојивши Куп Радивоја Кораћа са клубом са Малог Калемегдана.

Сферопулос спреман на ногу енергију ривала

Тренер Звезде Јанис Сферопулос прати дешавања у противничком табору против ког су црвено-бели славили 23 пута у 31 дуелу у АБА лиги. Као домаћин је Звезда на 12-2 против ФМП-а.

"ФМП је тим који се значајно променио од наше прве утакмице. Сада је ту нови тренер и много нових играча. То значи да ћемо морати да будемо спремни да играмо против тима који ће се сигурно борити неком новом енергијом“ рекао је Сферопулос за клупски сајт.

Звезди је овај дуел нарочито важан као припрема за трећи овосезонски "Вечити дерби" у наредном колу. Утакмица почиње у 18.00 и можете да је пратите из часа у час на нашем порталу.

Резултати и распоред утакмица 17. кола: 

Петак:
Задар - Крка 70:53
Борац - Сплит 93:83
Цибона - Будућност 66:98

Субота: 
Цедевита Олимпија - Игокеа 106:74
Морнар - Студентски центар 91:86

Недеља:
Црвена звезда - ФМП 19.30

Понедељак:
Партизан - Мега 19.00

Табела: 

1. Црвена звезда 14-2
2. Будућност 12-5
3. Цедевита Олимпија 12-5
4. Партизан 12-4
5. Игокеа 10-7
6. Задар 9-8
7. Мега 9-7
8. Борац 9-9
9. Сплит 7-10
10. Студентски центар 7-10
11. Цибона 6-11
12. ФМП 5-11
13. Крка 3-14
14. Морнар 3-14

четвртак, 18. јул 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару