Читај ми!

Јовић: Желимо да освојимо медаљу на Олимпијским играма

Репрезентативац Србије у кошарци Никола Јовић истакао је у интервјуу за Фибу да је након Светског првенства постао бољи играч, а поред тога је навео да сви у националном тиму веровали једни у друге и да су због тога дошли до сребрног одличја.

Кошаркашка репрезентација Србије освојила је на Мундобаскету сребрну медаљу, а Никола Јовић је био један од истакнутијих појединаца тима са просеком од 10,1 поеном, три скока и 2,6 асистенција.

"Одрастао сам гледајући национални тим. То је нешто што људи из моје земље јако цене и једна од првих ствари о којој размишљате када кренете да се бавите кошарком у Србији. Друго место доста значи. Пре свега, показује колико вредно је цео тим радио и колико смо веровали једни у друге. Знате, нико стварно није веровао у нас. Веровали смо једни у друге, доносили смо срећу нацији. Нисмо освојили ништа на међународном плану скоро шест година и заиста нам значи пуно. Да наставимо са низом, да се зна да смо ми кошаркашка земља", рекао је Јовић.

Јовић је истакао да је научио многе ствари у кошарци на Светском првенству, али и стекао неопходно искуство за даљи ток каријере. Најефикаснију партију забележио је против Јужног Судана на којој је постигао 25 поена.

"Била је као и свака друга утакмица. Само сам покушавао да победим. Саиграчи су ми помогли да постигнем поене, ја сам само шутирао, проналазили су ме и то је то", навео је Јовић.

Кошаркаш Мајами хита је за национални тим заиграо након након финала у НБА лиги у коме је његов тим поражен од Денвер нагетса.

Током сезоне у Мајамију, Јовић је у просеку играо 13 минута, а у великом финалу само три.

"То што сам само био у НБА финалу ми је помогло. Само што сам боравио са тимом, што сам им помагао током тренинга и видео како то изгледа и колико је то ментално тешко... Због тога сам потом и отишао на Светско првенство", рекао је Јовић.

Пут до медаље преко САД

Србија је последњи пут до међународног признања стигла на Евробаскету 2017, када је била друга, тада је Јовић имао 14 година.

Упитан да сребрну медаљу опише једном речју, Јовић је навео: "Братство. То је све, то показује колико верујемо једни у друге".

Јовић је казао да ће бити узбуђен што ће олимпијски деби начинити у Француској.

"Наравно, медаља је нешто чему заиста тежимо. Желимо нешто да освојимо, али, никад се не зна. Постоји много фактора који треба да се поклопе како бисмо освојили медаљу. Даћемо све што имамо и видећемо где ће нас то одвести", прокоментарисао је Јовић.

Међу тимовима који ће Србији бити на путу да дође до медаље налази се и бранилац титуле - Сједињене Америчке Државе.

"Ако све буде како људи причају, имаће сјајан тим. Ово је посебна игра. Не зна се никада да ли ћемо их можда ми или неко други добити. Видећемо. Као што сам рекао, биће то интересантан турнир", додао је Јовић.

Јовић је тренутно фокусиран на НБА лигу, односно на боље представљање како би повећао минутажу у Мајамију.

"Нисам толико у ротацији колико би људи волели да ме виде, али за мене је ово сјајна прилика да напредујем. Видећемо где ће ме све то одвести", закључио је Јовић.

четвртак, 18. јул 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару