Читај ми!

Беадер: Не треба да потценимо Кину, нису више екипа која игра необавезну кошарку

Почиње Светско првенство у кошарци које се одржава у Јапану, Индонезији и на Филипинима. На 19. Мундобаскету учествују 32 репрезентације, међу којима је и Србија. Кошаркашки тренер Јован Беадер каже за РТС да Србија у првој утакмици не сме да потцени Кину. Истиче да су и Саша Ђорђевић и Светислав Пешић сигурно сакрили неке детаље у припремном мечу два тима. Наглашава да би улазак у полуфинале био велики резултат.

Кошаркашки тренер Јован Беадер, који ће током Светског првенства бити стручни консултант РТС-а, каже да је репрезентација Србије, као и све остале репрезентације, доста експериментисала у припремним утакмицама, односно да су тренери испробавали разноразне тактичке варијанте, како у одбрани тако и у нападу.

"Оно што је евидентно и што се види, оно на чему ће наша репрезентација инсистирати, то је јака одбрана и игра у транзицији на којој наш селектор Светислав Пешић инсистира са сваком својом екипом", истиче Беадер.

Што се тиче прве утакмице коју ће Србија у суботу одиграти против Кине у Манили, Беадер подсећа да су две репрезентације одиграле меч пре неколико дана на "Солидаритy купу", али сматра да су сигурно и Саша Ђорђевић и Светислав Пешић сакрили неке ствари.

"Очекујем потпуно другачију утакмицу. Што се тиче репрезентације Кине, можемо да кажемо да је ово мало другачија Кина од свих оних претходних репрезентација. Ова репрезентација Кине је екипа која игра чврсту одбрану, екипа која игра дисциплиновано, за разлику од неких претходних репрезентација Кине које су више играле неку необавезну кошарку са много шутирања за три поена", објашњава Беадер.

Наглашава да неће бити лако и да припремна утакмица није показала прави однос снага јер прва утакмица на великом такмичењу увек носи одређену дозу неизвесности и нервозе, пошто је јако битно како ће се отворити такмичење.

"Видећемо сутра како ће то све скупа изгледати, ја се надам да нећемо имати проблема, али не треба ни да потценимо репрезентацију Кине", упозорава Беадер.

"Јако је важно да из прве фазе изађемо са три победе"

Наредну утакмицу на Мундобаскету Србија игра против Порторика, а Беадер сматра да, узимајући у обзир припремни меч из Београда, не би требало да буде проблема за Пешићев тим.

"Селектор Светислав Пешић је одмах после те утакмице рекао да он не очекује такав Порторико, који је стварно изгледао лоше. Та утакмица је отишла у првом полувремену, тако да нисмо могли да видимо баш који је то прави однос снага. Очекујем мало бољи и мало другачији Порторико, сигурно", каже Беадер.

Трећу утакмицу у својој групи Србија игра против селекције Јужног Судана, а две најбоље пласиране репрезентације формирају другу групу, где ће одиграти још две утакмице са најбоље пласираним репрезентацијама из групе А, у којој је фаворит Италија.

"Јако је важно да из прве фазе изађемо са три победе. После, по ономе како су репрезентације изгледале у припремном периоду, Италија би требала бити неки фаворит и сигурно заузети прво место у групи А, док за друго место би требало да се боре репрезентација Доминиканске Републике и домаћина Филипина", прогнозира Беадер.

"Улазак у полуфинале био би велики резултат"

Евентуални противници Србије, из костура од 32 репрезентације, у четвртфиналу могу бити Сједињене Америчке државе, Литванија или Грчка.

"Јако је битно да изађемо из прве групе са три победе, после тога да покушамо да победимо да бисмо избегли Американце у четвртфиналу. Ту, према неким очекивањима, могле би бити селекције Литваније или Грчке. Мислим да ни једна ни друга репрезентација нису непремостива препрека за нашу репрезентацију. Сам улазак у полуфинале био би велики резултат", истиче Беадер.

Наводи да су, по његовом мишљењу, највећи фаворити за титулу шампиона света Американци, Шпанци, Немци и Французи.

среда, 17. јул 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару