Читај ми!

Гудурић: Пешић је стара школа, ту смо да слушамо и радимо

Кошаркаш репрезентације Србије Марко Гудурић изјавио да је селектор Светислав Пешић стара школа што се тиче тренинга и додао да су играчи ту да слушају и раде. Укратко је прокоментарисао атмосферу у Манили, да су спремни за почетак првенства и истакао да очекује максимално ангажовање целог тима.

Србија и Кина се састају у суботу у Манили од 14 часова у првом колу групе Б на Светском првенству. Српски кошаркаши се и даље навикавају на услове у Манили.

"Осим што је гужва огромна и влажност ваздуха велика, све остало је одлично. Сјајни су услови у хотелу и у дворанама, људи су нас примили сјајно, труде се да нам помогну. Сви су нас дочекали одлично и за сада, први утиисци су супер, сјајно", изјавио је Гудурић после тренинга.

Први меч на шампионату Србија ће играти против Кине. Биће то дуел селектора Пешића са једне и Александра Ђорђевића са друге стране.

"Добро је што смо пре неколико дана играли утакмицу тамо. Многе играче нисмо познавали, и добро је што смо одиграли тај меч како бисмо видели одакле нам прети највећа опасност. Број један је контакт игра и физичка игра са њихове стране и доста под знацима навода туче. Ми се спремамо, добро смо радили и имамо времена да се и одморимо уочи меча. Спремни дочекујемо дуел", рекао је Гудурић и додао да не постоји лака група на овом шампионату, иако многи нашу описују као такву.

"Група није лака. Кошарка је јако занимљив спорт, јер се никада не зна, поготово на оваквим турнирима. Једна утакмица и све може да се догоди. Има много добрих играча. Није реално оно што смо победили Порторико са онолико разлике, али ћемо видети како ће се то показати. Видели смо прошле године да то ништа не значи. У групи смо били доминантни, побеђивали са 20, 30 разлике па је дошла та Италија. Свака утакмица је прича за себе", констатовао је кошаркаш Фенербахчеа.

Гудурић је наступао за селекцију Србије на претходном ЕП.

"Мени је искрено мало лакше ове године од почетка припрема, што се тиче система ван и на терену. Ми који смо били ту прошле године, потрудили смо се да млађим саиграчима који су прву пут са нама да им помогнемо. Мислим да смо урадили сјајан посао. Сви смо здрави и спремни дочекујемо Кинезе", рекао је српски кошаркаш, а потом и прокоментарисао тренутну шутерску форму.

"На тренингу је добро, на утакмицама лоше. Надам се да ће бити добро на крају", закључио је Гудурић.

Србија се на Светском првенству налази у групи заједно са Кином, Порториком и Јужним Суданом.

четвртак, 18. јул 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару