Читај ми!

Шта Вембањаму чини предвиђеним првим пиком на предстојећем НБА драфту

Пре нешто више од месец дана Сан Антонио спарси освојили су на лутрији први избор за НБА драфт 2023. године. Један од најперспективнијих кошаркаша Француз Виктор Вембањама највероватније ће почети своју инострану каријеру у Тексасу и то као први пик на драфту.

На овогодишњем НБА драфту који се одржава 22. јуна, 58 младих кошаркаша постаће део најјаче лиге на свету. На месту првог пика намеће се амбициозни Виктор Вембањама

Млади француски кошаркаш рођен је 2004. године, а одликују га одличне атлетске предиспозиције.

Висок је 221 центиметар и покрива све позиције на терену, а примарна му је позиција центра. Распон руку има око 240 центиметара, а поред сјајних физичких предиспозиција, краси га и одличан шут. 

Вембањама игра за Метрополитан 92 у ЛНБ Про А лиги у Француској и често је пружао изванредне наступе због којих навијачи Спарса уживају у најави да ће млади центар бити нови први пик на драфту, а самим тим и њихов нови играч. 

Ове сезоне "чудо од детета" је у француском првенству освојио и бројне индивидуалне награде, као што су најкориснији играч, најбољи млади играч, најбољи стрелац, најбољи дефанзивац и најбољи блокер, а изабран је и у идеални тим Про лиге.

Сезону је завршио у просеку са 21,6 поена, 10,4 скока, 3 блокаде и 2,4 асистенције по утакмици.

Ипак са Метрополитаном 92 није успео да освоји трофеј у својој земљи. Његов тим је у финалној серији француске лиге поражен од Монака.

Према писању шпанске Марке неће се рачунати само учинак из претходне сезоне, а Вембањама није имао тако сјајне бројеве док је играо за Нантер и Асвел.

У Нантеру је 2020/2021. године бележио 6,8, а следеће сезоне у Асвелу 9,4 поена у француској лиги. 

На овогодишњем НБА драфту Србију ће представљати Тристан Вукчевић и Михаило Бошковић.

уторак, 18. јун 2024.
31° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије