"Ракете" остале без горива, Лејкерси надомак финала Запада

Кошаркаши ЛА Лејкерса савладали су екипу Хјустон рокетса са 110:100 у четвртом мечу полуфинала плеј-офа Западне конференције. "Језераши" воде са 3:1 у серији и у наредној утакмици имају меч лопту за пролаз у наредну фазу такмичења.

Лејкерси су уписали и трећу везану победу над Рокетсима и тако дошли надомак пласмана у финале Западне конференције.

Тим из Калифорније у четврти меч ушао је знатно боље од ривала, поготово у сегменту одбране, те брзо наговестио какав би епилог меч могао имати.

Такође, примећена је и промена у ротацији, пошто су Лејкерси први пут од почетка сезоне заиграли без Мекгија или Хауарда на позицији центра, а њихови минути и улога, на папиру су припали Морису.

Од самог почетка Хјустон је био у заостатку, а Лејкерси су у лаганијем ритму дошли до двоцифрене предности.

Када год би "ракете" покушале да направе налет и смање разлику, Лејкерси би убацили у већу брзину, одбили тај налет и чак још више повећали предност.

Током већег дела сусрета, одбрана Лејкерса учинила би да напади Хјустона делују безидејно и терала их на приморана решења, која нису уродила плодом. Посебно су активни били на Хардену, па је тако "Брада" завршио меч са два коша из игре (укупно пет поена).

Леброн Џејмс и Ентони Дејвис покренули су мотор "језераша", а брзо су им се прикључили и Грин, Поуп, Карусо, Морис и Кузма. 

У неколико наврата Лејкерси су стицали 21 поен предности, па је Френк Вогел могао да лимитира минуте најбољих играча. 

У последњој четвртини Хјустон је имао и максималних 23 поена заостатка, па се чинило да ће Лејкерси без већих проблема привести меч крају. Ипак, до тога није дошло, пошто је Хјустон направио серију 17:2 за само три минута, па је меч ушао у неизвесну завршницу.

Рокетси су пришли на шест поена заостатка, али је тројка Каруса у последњих 40 секунди решила све дилеме и питање победника. 

Најефикаснији у победничком тиму били су Дејвис са 29 поена и 12 скокова и Џејмс са учинком од 16 поена, 15 скокова и девет асистенција. Карусо је такође имао 16, 11 поена убацио је Рондо, док су по десет имали Поуп и Грин.

У редовима Хјустона највише поена постигао је Вестбрук - 25, док је Харден има 21 поена и десет асистенција, али и шут из игре 2/11. Ерик Гордон убацио је 19, а Риверс 14 поена. 

ЛА Лејкерси уписали су трећу победу и након четири утакмице против Хјустона воде са 3:1.

 У наредном мечу, који је на програму за два дана, имаће прву "меч лопту" за пролаз у финале Западне конференције.

У другом полуфиналу на Западу састају се Клиперси и Денвер. Други тим из Лос Анђелеса у тој серији такође води са 3:1. 

субота, 19. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи