Подигнута оптужница против Огњена Кузмића

Против српског кошаркаша Огњена Кузмића покренута је оптужница због изазивања саобраћајне несреће пре годину дана, због сумње да је починио кривично дело угрожавање јавног саобраћаја.

Несрећа се десила 14. јула прошле године, на магистралном путу Бањалука - Приједор у Рамићима, а Окружно јавно тужилаштво у Бањалуци је потврдило да је покренута оптужница против центра Црвене звезде на позајмици у ФМП-у.

Кузмић је у тренутку несреће возио 125 километара на сат на путу где је дозвољено 60, а имао 2.27 промила алкохола у крви.

Том приликом је задобио веома тешке повреде, као и његов сувозач и пријатељ Богдан Илић.

Са тешким повредама су прошли Марко Мијатовић и познати боксер из Приједора Дражан Јањанин.

Према Кривичном законику Републике Српске, Кузмићу прети затворска казна од осам година.

"Учесник у саобраћају који се не придржава саобраћајних прописа и тиме тако угрози јавни саобраћај и доведе у опасност живот људи, па услед тога код другог наступи тешка телесна повреда казнице се казном затвора од шест месеци до пет година. Медутим, ако приликом извршења овог дела буде под утицајем алкохола преко 1,5 промила, или под утицајем наркотичких средстава, или ако вози брзином која прелази 50 километара на час изнад допуштене брзине, казнице се казном затвора од једне до осам година и казном забране управљања моторним возилом", стоји у закону.

понедељак, 21. октобар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи