"Основни критеријум Лиге шампиона је и даље спортски резултат, охрабрује што ПАО то препознаје"

Извршни директор кошаркашке Лиге шампиона Патрик Комнинос још једном је поручио да је једини критеријум за играње у том, све популарнијем и јачем такмичењу спортски резултат и додао да су недавне поруке из Панатинаикоса још један доказ да је такмичење на правом путу.

Нешто дужу паузу између две сезоне руководећи људи Лиге шампиона искористили су да додатно унапређивање до сада постигнутог. Основни циљ је да се клубовима омогући финансијска стабилност у жељи да се такмиче у Европи, али да не троше изнад својих могућност.

Неколицина озбиљних клуба је вођена тиме приступила том такмичењу прешавши из Еврокупа (Дарушафака, Ритас, Билбао, Галатасарај, Лимож, Тофаш).

"Следећа сезона ће сигурно бити најконкурентнија у краткој историји кошаркаше Лиге шампиона, која постоји свега четири године. Са више од 60 клубова који су се пријавили и који испуњавају услове за наступ у следећој сезони, веома смо задовљни. Придружили су нам се неки од најбољих клубова у Европи. Надамо се да ћемо том повећаном конкуретношћу наградити наше навијаче на теренима широм континента", поручује извршни директор најквалитетнијег Фибиног клупског такмичења Патрик Комнинсос, који има богато искуство рада у фудбалској Лиги шампиона.

Он додаје да су Фиба и Кошаркашка Лига шампиона (Basketball Champions League - BCL) показали да пружају модел пословања и такмичења који су многи клубови поздравили "јер он нуди прилику да се са одређеном сигурношћу и финансијском стабилношћу планира будућност".

Пуно пажње у европским кошаркашким клубовима изазива и ситуација око евентуалног преласка грчког гиганта Панатинаикоса из Евролиге у Кошаркашку Лигу шампиона.

"Као што је познато, ми имамо дугорочну визију развоја BCL-a и показану посвећеност да клубовима понудимо најбоље могуће услове за учешће у такмичењу највишег нивоа. Захвални смо људима из грчког тима и напорима које показују недавне изјаве власника Панатинаикоса, и схватамо их као још један глас поверења који охрабрује све нас да следимо ову визију и спремни смо да дочекамо било који клуб који жели да учествује у нашем такмичењу", поручује Комнинос и поново истиче спортски резултат као основни критеријум такмичења.

"Једна од кључних вредности такмичења од његовог почетка 2016. године била је да је спортски учинак једини аспект који је важан и да ће све финансијске награде бити повезане искључиво са резултатима на терену. Остајемо доследни нашој стратегији. Сви клубови знају да освајање BCL-а донси значајну награду од милион евра. Уз то, узимајући у обзир и блиску сарадњу коју имамо са националним лигама, чији су нам резултати од пресудног заначаја,, нудимо и финансијске подстицаје за клубове који у својим домаћим такмичењима наступају на највишем нивоу", каже Комнинос.

Неки замерају Комниносу и такмичењу које води да склапањем дугоричних уговора са клубовима руши успостављени мериторни систем, и упоређују то са начином рада Евролиге.

"Такви аранжмани пре свега имају за циљ да пруже сигурност и стабилност клубовима који играју у Кошаркашкој Лиги шампиона. Они су у потпуности у складу са нашим основним вредностима, јер су условљени успешним наступом клуба у домаћој лиги. Ако клуб који има такав уговор не буде остварио добар резултат у својој националној конкуренцији, он неће имати гарантовано место", наглашава Комнинос.

Он је објаснио да је потписивање уговора о сарадњи са америчким инвеститорима из компаније "GCBH LP", који имју велико искуство у спортско-медијским активностима и сарадње са НБА франшизама, има за циљ рад на даљем унапређивању такмичења и његово подизање на виши ниво.

четвртак, 18. јул 2024.
32° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару