Има ли наде за Барклија и Џордана

Чарлс Баркли признаје да је и даље тужан због лошег односа са некадашњим пријатељем Мајклом Џорданом, али не верује да ће се њих двојица икада помирити.

Баркли и Џордан су били као браћа, све док се "његово летеће височанство" наљутило због Барклијевих критика на рачун вођења Шарлот бобкетса. 

"Био ми је као брат, добрих 20 година. Најмање 20 година. Наравно да сам тужан... Упркос свему, он је за мене највећи кошаркаш свих времена и желим му све најбоље. Али, брате, ја не могу ништа да урадим", рекао је Баркли за И-Ес-Пи-Ен.  

Баркли је пре осам година критиковао Џордана и рекао да мора да промени у корену вођење Шарлота. 

"Највише ме мучи то што мислим да ништа лоше нисам рекао. Добро се сећам да сам рекао: 'Колико год да волим Мајкла, док не престане да запошљава све те улизице и најбоље другове, неће бити успешан као генерални менаџер'. То је исто касније рекао и Фил Џексон", објаснио је Баркли. 

У протеклој деценији, Џордан је постао директор кошаркашких операција у Шарлоту, а потом и већински власник.

Баркли је био изричит да Џорданов највећи проблем лежи у томе што нема довољно људи око себе који ће искрено рећи шта не ваља у вођењу екипе. 

"Када си познат, људи желе новац, желе да плаћаш рачуне, да лете твојим авионом - због тога ће се увек слагати са тобом. Мислим да Мајкл нема људе око себе који се неће сложити са њим.

"Мислио сам да је то један од стубова нашег пријатељства. Мислио сам да је он знао да може да ме пита било шта и да ћу му искрено одговорити", рекао је Баркли.

Шарлот је једна од најлошијих НБА екипа у протеклих десет година, а у том периоду није осетио чар победе у плеј-оф утакмици. 

среда, 19. јун 2024.
32° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије