Изменили су правило да би Џордан надмашио Вилта Чејмберлена

Легендарни бек Детроит Пистонса Ајзеја Томас је коментаришући документарни серијал ”Последњи плес”, посвећен чувеном Мајклу Џордану и његовим исто тако чувеним Чикаго булсима из деведесетих година, испричао нoве занимљиве детаље. Легендарни Вилт Чејмберлен му је испричао да је срео Џордана и рекао му: „У моје време су променили правила како не би још више доминирао, а касније су их опет променили само да би ти могао да будеш најбољи."

Почетак приказивања десетоделног документарног серијала "Последњи плес" изазвало je пoновно интересовање љубитеља кошарке за контраверзни однос легендарних Ајзеја Томаса и Мајкла Џордана, а Томас је у изјави у ту причу уплео и још легендарнијег Вилта Чејмберлена.

Рекао је да му је Вилт Чејмберлен испричао како је једном срео Мајкла Џордана и рекао му: ''У моје време су променили правила како не би још више доминирао, а касније су их опет променили само да би ти могао да будеш најбољи.''

Наиме, на почетку НБА лиге важило је правило код слободних бацања да играч после последњег шута не мора да чека да лопта погоди обруч или таблу, већ може одмах да утрчи под кош и скаче за лопту. Касније је то правило промењено због јединог човека који је у историји НБА лиге на једној утакмици убацио 100 поена - Вилта Чејмберлена. Он је због физичке и атлетске доминације био далеко испред свих, па је са лакоћом хватао своје промашаје и претварао их у поготке што је на крају довело и до увођења новог правила.

Ова анегдота можда није ушла у популарни документарац али ће сигурно утицати на однос Ајзеја Томаса и Мајкла Џордана чији се однос врло необично развијао послердњих деценија од пријатеља, љутих ривала, посвађаних супарника који један другом подмећу сплетке, помирења после четврт века, до нових контраверзи. Ипак, то је нека друга прича.

среда, 19. јун 2024.
31° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије