У сусрет Купу Кораћа – Звезда без Перпероглуа, Партизан без Гордића

Највећи фаворити за освајање Купа Радивоја Кораћа, екипе Партизана и Црвене звезде, објавили су саставе за мечеве у Нишу. Прекобројан странац у црвено-белом тиму је Стратос Перпероглу, док за црно-беле неће наступити ровити Немања Гордић.

Као и сваког фебруара, пред Завршни турнир Купа Радивоја Кораћа, најбоље српске екипе муче муку како да своју екипу уклопе у правила и наступе са четири страна држављана.

Помоћ сваке године стиже од државе, па је тако по хитном поступку српски пасош добио Кевин Пантер, кошаркаш Звезде. Очекује се да исто буде и са Вилијамом Мозлијем, центром Партизана.

Још раније натурализовани су Чарлс Џенкинс и Маркус Пејџ, па ће београдски вечити у Нишу наступити готово у најјачим саставима.

Ипак, у тиму Звезде неће бити искусног Стратоса Перпероглуа, док ће турнир у Чаиру прескочити и недовољно опорављени плеј Партизана Немања Гордић.

Звездини странци у Нишу биће Лорензо Браун, Били Берон, Џејмс Гист и Мајкл Оџо, док Партизанову четворку странаца чине Кори Волден, Рашон Томас, Џејмс Макаду и Вилијам Мозли (уколико не добије држављанство до четвртка).

На сајту црно-белих објављен је списак од 14 кошаркаша на које тренер Андреа Тринијери рачуна у Нишу: Кори Волден, Раде Загорац, Маркус Пејџ, Џејмс Макаду, Огњен Јарамаз, Новица Величковић, Стефан Бирчевић, Никола Јанковић, Рашон Томас, Урош Трифуновић, Вилијам Мозли, Лазар Стефановић, Лука Тарлаћ и Никола Радовановић.

За "Жућкову левицу" у дресу Звезде у Нишу ће се од 13. до 16. фебруара борити следећи играчи: Кевин Пантер, Лорензо Браун, Дејан Давидовац, Бранко Лазић, Били Берон, Огњен Добрић, Џејмс Гист, Марко Јагодић-Куриџа, Чарлс Џенкинс, Бориша Симанић, Никола Јовановић, Мајкл Оџо и Владимир Штимац.

Црвена звезда ће наступ у Купу почети у четвртак против Радничког, док Партизан дан касније игра четвртфинални меч против чачанског Борца.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 24. јун 2024.
32° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару