Маљковић: Како сам у Сплиту први пут чуо за Новака…

Председник Олимпијског комитета Србије Божидар Маљковић изјавио је да је тенисер Новак Ђоковић пример како би један врхунски спортиста требало да се понаша и открио како је за њега први пут чуо у Сплиту још 2005. године. Он је у емисији "Седмица" Радио Београда истакао и да је Новак Ђоковић апсолутни феномен и као спортиста и као човек и најавио његову посету Олимпијском комитету како би му биле уручене све награде које је заслужио за спортисту године.

"Био сам у Сплиту, послом, као бивши тренер Југопластике а време сам проводио и на тениским теренима. Једном приликом долазим тамо, седи 'шарено' друштво, велики фудбалери Шурјак, Буљан, Џони, кошаркаши Јерков и Шолман, секретар клуба Билић, Иванишевић отац и син, исто се отац зове Срђан. И ја питам, је ли Сплићани, шта има ново. И каже ми Срђан, 'има ново, ви у Београду имате једног мулца, биће број 1'. То ми каже Срђан, ја питам Горана, који је иначе долазио и код мене у Барселону кад је путовао, каже јесте. Ја га питам шта га одваја од других, а он ми покаже на главу", испричао је Маљковић.

Он је у емисији "Седмица" Радио Београда истакао и да је Новак Ђоковић апсолутни феномен и као спортиста и као човек.

"Да ли сте га икад ухватили или у тужним и срећним тренуцима да погреши, старији човек од њега би погрешио, дао неку нерезонску изјаву, али он никада. Све што је рекао, то је фантастично и може да уђе у уџбенике како се понаша један врхунски човек и спортиста. Имам обећање од његове маме, срели смо се недавно у Паризу, ишли смо заједно у Марбељу, разговарали смо и доћи ће овде у ОКС да прими пехар, јер је једно седам-осам пута прогласен за најбољег спортисту", рекао је Маљковић.

Истакао је и да је у ОКС већ три године све подређено припремама спортиста за ОИ у Токију.

"Имамо велико разумевање Владе, посебно председника (Србије Александра) Вучиха, који је својим челичним ангажовањем учинио све да наши спортисти имају најбоље услове за припреме за Токио. Верујем да ћемо имати око 90 или 100 спортиста у тиму за Токио", рекао је председник ОКС-а.

Легендардни кошаркашки тренер прокоментарисао је и ситуацију са минулог Мундобаскета кад Никола Јокић није хтео да даје изјаве новинарима.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 16. август 2024.
32° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару