Кошаркашице за РТС: Увек се уздамо у подршку публике

Кошаркашице Србије Соња Савић и Маја Шкорић гостовале су у Београдској хроници РТС-а и говориле о атмосфери у тиму и очекивањима пред први дуел на квалификационом турниру за олимпијске игре. Меч са Американкаме играће у четвртак од 20.00 уз директан пренос на првом програму РТС-а.

Водитељка Београдске хронике Рада Ђурић констатовала је да је увек задовољство видети насмејан тим кошаркашица Србије који се окупио у недељу,пре четири дана.

„Да, девојке су стизале онако како је која завршавала своју лигу, али да, толико смо на окупу. Четири дана.", констатовала је Маја Шкорић.

„Имамо среће што је то мање-више иста екипа и у којој су само два имена промењена са Европског првенства и то више због стицаја околности него што је то било неопходно. То је дванаест људи са Марином на челу која нас најбоље познаје, тако да верујем да ту имамо велику предност у поређењу са другим екипама. Имамо и ту предност да нама не треба дуго времена и довољна су два-три тренинга и да се испуне смернице стручног штаба.", истакла је Соња Савић.

О сутрашњој утакмици са селекцијом Америке наше су кошаркашице констатовале да оне јесу фавориткиње и да ће сутрашњи меч свакако бити својеврсни спектакл. 

„Оне су апсолутне фавориткиње. Екипа која се већ квалификовала али ће сигурно играти на победу. Као и ми наравно. Али смо више усмерене на оне наредне утакмице." рекла је Маја Шкорић.

„ Велика је предност што играмо код куће. Од чињенице да од ова четири дана нисмо изгубили на путовање до друге дестинације и овом организацијом Кошаркашки савез је урадио огроман посао на чему смо им много захвални. А на то треба додати и то да се ми увек уздамо на подршку публике и позивамо их да дођу и да нас подрже. Нашим односом према дресу увек се трудимо да их учинимо поносним па чак и ако, можда, и неки најбољи резултат изостане. Биће то свакако велики спектакл, јер репрезентација Америке је доминантнија од мушке репрезентације. И нису изгубиле утакмицу готово десет година." закључила је Соња Савић. 

Кошаркашице Србије и Америке састају се у четвртак од 20.00 уз директан пренос на првом програму РТС-а.

Пласман на Олимпијске игре обезбедиће две најбоље пласиране екипе уз Американке, које су се као светске шампионке већ квалификовале за ОИ у Токију.  

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 17. август 2024.
36° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару