Бутулија: Неће бити лако, али верујем у наш тим

Кошаркашица Србије Дајана Бутулија изјавила је да с нестрпљењем чека квалификациони турнир за пласман на Олимпијске игре, следећег месеца у Београду. Турнир се игра од 6. до 9. фебруара у хали "Александар Николић".

"Добро сам, мало сам и одморила од кошарке, за сада живим на Хавајима и тамо тренирам сама за себе. Једва чекам да се окупимо и кренемо у нове изазове", рекла је Бутулија на почетку разговора за Танјуг.

Плејмејкерка српске репрезентације објаснила је и како је изгледао тај другачији период у њеној каријери.

"Сад сам се већ и зажелела праве кошарке. Било ми је потребно да се одморим од неких нових клубова и тренера. Пријало ми је ово и драго ми је што сам у доброј форми и што сам тренирала и боље и више него да сам у некој екипи. Једва чекам да видим саиграчице и да се опет боримо за нешто што нам је веома важно", рекла је Бутулија.

Актуелне освајачице европске бронзе на квалификационом турниру у Београду покушаће да изборе олимпијску визу за Токио, а ривали ће им бити САД, Нигерија и Мозамбик.

"Као неко ко је у кошарци, знам какве су то екипе. Неће бити лако, иако људима Нигерија и Мозамбик звуче као некошаркашке земље. Репрезенатација Нигерије састављена је од играчица које играју у најбољим екипама у Европи. Играју веома добро и јак су тим. Неће бити ни мало лако, то стварно није фраза. Физички и технички су добра екипа. Репрезентација Мозамбика је већ дуго заједно, припремаће се за ове квалификације месец дана, а ми ћемо имати пет дана. За САД не треба ни да причам, долазе у најјачем саставу. Ја се радујем због тога што ћемо играти против најбољих играчица на свету и што ће публика у Србији имати прилику да их види уживо", каже Бутулија.

Група у Београду је специфична, пошто су САД као шампион света већ избориле визу за Токио, па ће два тима из те групе обезбедити пласман на ОИ.

За то ће практично бити потребна једна победа у групи, а Бутулија је упитана колико је то отежавајућа или олакшавјаућа околност за Србију.

"Навикли смо да смо под прикиском и да тада извлачимо максимум. Не верујем да ће сада било ко имати неки притисак. Много ће нам значити што играмо код куће, јер смо некако навикле да играмо пред домаћом публиком и знамо да колико нам снаге дају. Мислим да ће бити веома тешко, али верујем у саиграчице, Марину (Маљковић), наш стручни штаб. Искрено се радујем и мислим да ће све на крају бити добро", рекла је Бутулија.

Пред домаћим навијачима у Зрењанину и Београду прошлог лета освојена је бронза, а организатор српског тима очекује да и овај пут навијачи од 6. до 9. фебруара испуне халу "Александар Николић".

"Позивам људе да дођу, много су нам значили на ЕП. Много ће нам значити и сада. Волела бих да људи поново препознају нашу борбеност и нашу жељу када играмо за Србију и да нам помогну од 6. до 9. фебруара", закључила је Бутулија.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 18. август 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару