Тринкијери пред Тренто: Морамо бити спремни за "нешто треће"

Тренер Партизана Андреа Тринкијери рекао је да његов тим на мечу против Трента у другом колу Топ 16 фазе Еврокупа мора да се прилагоди систему игре потпуно другачији од оног из претходна два дуела, против Виртуса и Цедевите.

Црно-бели кренули су пут Италије где их у среду од 19 сати очекује меч са Трентом, а тај сусрет Партизан дочекује после две победе, против Виртуса и Цедевита Олимпије.

"Идемо у Тренто, они су баш у доброј форми, Ђентиле је јуче убацио 30 поена. Сигурно је да ће бити комплетно другачија утакмица. У утакмицама против Виртуса и Цедевите били смо спремни за неке ствари, сад морамо будемо спремни за нешто треће. Мораћемо да се прилагодимо на други систем игре и то је најважнија ствар. Адаптација је најважнија ствар за ову утакмицу", рекао је Тринкијери.

"Морамо се адаптирати на једног играча који је у стању да убаци 30 поена, а да не шутира ниједну тројку. То ће померати равнотежу наше одбране. Морамо бити опрезни да се не фокусирамо само на једну ствар, а да губимо друге. Имају добре нападачке играче. То је кључно."

Партизан је победом против Цедевите у суботу избио на чело АБА лиге, тренер црно-бели поново није желео да говори о поретку на табели, а упитан је да ли такво стање ствара притисак играчима.

"Притисак? Ми сами себи морамо да стварамо притисак сваки дан. Мени је то притисак, надам се и мојим играчима", рекао је Тринкијери и додао да су ентузијазам, начин игре и припрема утакмица сада када су на челу АБА лиге исти као и пре.

После серије утакмица на домаћем терену, црно-белима поново крећу гостовања, слично као на почетку сезоне.

"Јачи си за све што си проживео. Кад сам видео распоред, нисам могао да верујем, када смо ушли у ту машину, нисмо знали како се зовемо. Преживели смо, нисмо могли квалитетно да играмо, али је екипа психички увек покушавала да игра заједно. Сада смо имали прилику да тренирамо, нисмо путовали много и то се види на терену. Када кажеш да је тешко, онда тражиш неке алибије. То је било веома тешко преживети, мислим да ће нам то искуство помоћи", закључио је Тринкијери.

Потврдио је и да најновије појачање Џејмс Макаду путује са екипом у Тренто, али да још не зна да ли ће добити прилику да игра.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 19. август 2024.
33° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару