Партизан у серији, Морнар немоћан у Арени

Кошаркаши Партизана забележили су 11. победу у АБА лиги, пошто су у мечу 14. кола у Штарк арени савладали Морнар са 88:75. Црно-бели све конце игре држали у својим рукама и остали непоражени у овој сезони на домаћем терену.

Како су завршили претходну, тако су црно-бели започели нову годину - победом у Арени. Нова жртва изабраника Андрее Тринкијерија био је барски Морнар, који је савладан резултатом 88:75.

Црно-бели су од првог до последњег минута држали све конце игре у својим рукама, док су гости само повремено претили и то најчешће после погођених шутева за три поена.

Највећу предност Партизан је имао у трећој четвртини, 24 поена разлике, што су Барани до краја меча успели само да умање, захваљујући тројкама Хериса и Пулена.

Неколико расположених играча имао је Партизан на овом мечу. Маркус Пејџ поново је био одличан у шуту за три поена (4/6), а меч је завршио са 19 поена. Рединг је додао 16, Јанковић 14, а Загорац 13 поена.

У тиму Морнара истакао се новајлија Херис, који је постигао 14 поена, док је најефикаснији био Пулен са 19.

Партизан је задржао прво место на табели са скором 11-3, док је Морнар тренутно седми са седам победа и седам пораза.

Наредни меч у АБА лиги Партизан игра 11. јануара у Београду против Цедевита Олимпије, док ће три дана раније на истом месту угостити Виртус у оквиру Еврокупа.

Парови и резултати 14. кола АБА лиге:

Субота:

Приморска - Будућност 75:78

Партизан - Морнар 88:75

ФМП - Цибона 88:79

Недеља:

12.00 Цедевита Олимпија - Игокеа

18.00 Задар - Мега Бемакс

Понедељак:

17.00 Црвена звезда - Крка

Табела: Партизан 11-3, Цедевита Олимпија 10-3, Будућност 10-3, ФМП 9-5, Приморска 8-6, Црвена звезда 7-5, Морнар 7-7, Крка 5-8, Цибона 4-10, Игокеа 3-10, Задар 3-10, Мега 3-10.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 20. август 2024.
25° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару