Томић: Финале не може на толико поена, потребна је одбрана

Тренер кошаркаша Црвене звезде Милан Томић, после победе свог тима у првом финалном мечу плеј-офа Суперлиге против Партизана са 98:94, није био задовољан игром у одбрани.

"Из угла посматрача мислим да је ово била коректна утакмица, у коректним условима. Ипак, ја је водим, а не гледам, па бих више волео да смо одиграли много боље и чвршће у одбрани. Волео бих да смо смањили тај Партизанов шут за три поена од 61 одсто", рекао је Томић на конференцији за медије.

Тренер црвено-белих рекао је и да је први меч финала увек најтежи и додао да финала не могу да се играју на више од 90 поена.

"Имали смо притисак, одиграли смо нападачки квалитетно. Погодили смо и шут за три поена и неки контранапад, али финала не могу да иду на 95 и 98 поена. То сам рекао играчима. У финалима морамо да одиграмо одбрану и не можемо да дамо Партизану да постигне 94 поена. Један део је добра нападачки одиграна утакмица, али је одбрана била веома слаба", рекао је он.

Томић је изнео неколико замерки на рачун свог тима, који је, како каже, контролисао меч 39 минута.

"Кад играш финале против Партизана није довољно одиграти само физички, већ би требало бити и концентрисан. Партизан је дао доста поена на изгубљене лопте, скок у нападу, шут за три поена у контри, а поготово 26 поена Партизана у контри. То је много...Честитам својим играчима, хвала публици што су дошли, али морамо у среду да одиграмо много боље да бисмо победили Партизан", рекао је Томић.

Он наводи да је цела утакмица била на 10, 11 разлике. 

"Нисмо могли да се ''одлепимо''. На тој разлици мораш да одиграш много бољу одбрану да би се ''одлепио'' и отишао на већу разлику. Дајемо, примамо...То је коцка, а не кошарка", навео је тренер црвено-белих.

Томић је истакао и да ће следећи меч бити тежи ривалу.

"Мислим да ће бити лакша утакмица за нас него за Партизан. Притисак је на њима, а ми морамо да одиграмо много паметније да бисмо победили", казао је он.

Питање за тенер црвено-белих било је како коментарише суђење, пошто је пре њега Андреа Тринкијери имао низ замерки на рад арбитара.

"Целе године нисам помињао судије, ни у АБА, ни у нашој лиги и не бих ни у овом тренутку. Не желим ништа да причам. Нисам коментарисао и задржаћу то до краја сезоне. Ако они имају неке коментаре у вези суђења, то је њихов проблем", рекао је Томић.

"Не знам шта је говорио Тринкијери.... Не бих ништа о томе, утакмица је прошла у коректним условима што сам ја видео. Ако има проблема са суђењем и атмосфером, сећате се кад смо играли са Партизаном на њиховом терену. Да ли се сећате конференције и какав је био мој сако, али нисам се жалио. Тако да не бих желео да коментаришем. Требало би да играмо кошарку. Наш посао је професионални посао тренера, играча, тако да не желим да уопште улазим у ту расправу", закључио је Томић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
37° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару